VDL Groep combineert esthetiek met functionaliteit bij verbouwing hoofdkantoor

Op dit moment wordt het hoofdkantoor van VDL Groep in Eindhoven fors verbouwd. Naast een nieuwe aanbouw wordt ook het bestaande gebouw volledig gerenoveerd en zal in september 2019 worden opgeleverd.

 

In het gerenoveerde en nieuwe kantoorgebouw zijn de veelzijdige Krios plafondpanelen van Rockfon (onderdeel van de ROCKWOOL Group) toegepast. VDL Groep kiest voor al haar gebouwen vrijwel altijd voor Rockfon Krios plafondpanelen vanwege de bijzondere akoestische eigenschappen, de brandveiligheid en de betrouwbaarheid.

Door de combinatie van plafonds met een zichtbaar en functioneel ophangsysteem in de ene ruimte en een luxe verdekt profielsysteem in de andere, wordt overal de gewenste uitstraling gerealiseerd.

 

Verbouwing hoofdkantoor

Voor de plafonds van de kantoren en in de directiekamers worden de Rockfon Krios plafondpanelen toegepast vanwege de hoge akoestische en brandwerende kwaliteiten en de mooie, strakke uitstraling. Dit wordt nog extra versterkt door het gebruik van panelen met kantafwerking D waarbij de plafondpanelen één centimeter lager liggen dan de profielen, waardoor ze uit het zicht vallen en een chiquere uitstraling ontstaat.

De panelen hebben een lichtreflectie van 86% en een klasse A-geluidsabsorptie (αw = 1,00), waardoor de platen vooral geschikt zijn in kantoortuinen, waar veel mensen werken die niet gehinderd willen worden door te veel geluidsoverlast. Daarnaast zorgt de hoogste brandklasse A1 voor extra brandveiligheid. Meestal zijn stramienmaten in kantoren 3,6 meter en kunnen alleen plafondpanelen van 600 mm worden toegepast. Rockfon Krios kan echter in verschillende afmetingen geleverd worden. Deze systemen zijn ideaal, omdat ze op maat gemaakt kunnen worden. In het gerevitaliseerde VDL-hoofdkantoor zijn de plafondpanelen in een veelvoud van 800 mm gemaakt, omdat dit kantoor stramienmaten van 4 meter heeft.

 

Krios met nieuwe kantafwerkingen D, Dznl/A en X verkrijgbaar

Rockfon levert al decennialang systeemplafonds aan VDL. VDL kiest bewust voor de stabiele prijs-kwaliteitverhouding die deze duurzame systemen bieden. De systeemplafonds hebben een mooie, esthetische uitstraling, bieden de hoogste waarden op het gebied van akoestiek en brandwerendheid en dat alles tegen een aantrekkelijke prijs.

Door de combinatie van zichtbare en verdekte plafondsystemen krijgt elke ruimte de gewenste uistraling. De keuze voor een verdekt profielsysteem is een eenvoudige manier om een upgrade te geven aan een systeemplafond doordat een egaler geheel ontstaat. Dat heeft VDL heel slim gedaan door Rockfon Krios in kantafwerking D toe te passen. Zo creëer je verschillende stijlen met producten uit dezelfde lijn waardoor tegelijkertijd een samenhangend geheel ontstaat. Rockfon Krios met de kantafwerkingen D, Dznl/A en X voor verdekte en semi-verdekte plafondsystemen, is terug van weggeweest en nu verkrijgbaar via de dealers.