AGC nieuw zonwerend glas: verbeterde isolatie en een nog mooier uiterlijk

AGC introduceert nieuwe coatings: Stopray Vision-52, Stopray Vision-52T, Stopray Vision-62 en Stopray Vision-62T

Glazen gevels die een groot oppervlak beslaan, vereisen geavanceerd glas dat zoveel mogelijk daglicht het gebouw binnenlaat en tegelijkertijd ook de impact op het binnenklimaat zo beperkt mogelijk houdt.

De zonwerende beglazingen Stopray Vision-52 en Stopray Vision-62, evenals de hardbare versies Stopray Vision-52T en Stopray Vision-62T, zijn nieuwe AGC-producten die met een verbeterde technologie zijn uitgerust.

Ze zijn zeer selectief. Dankzij hun dubbele zilveren coating bieden ze een voortreffelijke bescherming tegen warmte en zonlicht met een zontoetredingsfactor van resp. 33% (Stopray Vision-62) en 27% (Stopray Vision-52). Ook laten ze respectievelijk 62% en 52% zichtbaar licht door, waarmee ze op een effectieve manier het daglicht benutten om het hele jaar te zorgen voor ruimten die baden in het licht. Met een isolatiewaarde (Ug) van slechts 1,0 W/(m2.K) biedt deze beglazing een uitstekende bescherming tegen lage temperaturen, wat verwarmingskosten verlaagt en daarmee ook het milieu ontziet.

De hardbare versies kunnen worden gebogen en behalen nog hogere beschermingswaarden dankzij de toepassing van zeefdruk en andere technieken. Het grootste voordeel voor toepassingen in hoogwaardige architectuur is echter dat de producten eenvoudig naast elkaar in dezelfde gevel kunnen worden geplaatst, bijvoorbeeld in een combinatie van vlak en gebogen glas.  Dit is mogelijk doordat ze hetzelfde kleurneutrale uiterlijk en dezelfde kleurstabiliteit hebben, ook vanuit een scherpe hoek gezien.

Over AGC Glass Europe

AGC Glass Europe, Europees leider in vlakglas, is gevestigd in Louvain-la-Neuve (Belgiƫ). Het bedrijf, produceert, verwerkt en verdeelt vlakglas voor de bouw (buitenbeglazing en interieurglas), de autosector en de solar-industrie. Het is de Europese tak van AGC Glass, de grootste vlakglasproducent ter wereld, meer dan 100 locaties in heel Europa, van Spanje tot Rusland.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie