Luchtdicht bouwen mogelijk met Mavotex® 420 schuimband

Nieuw type compressieband speciaal ontwikkeld om aan hoogste eisen luchtdichtheid te voldoen

Hedendaags bouwen heeft te maken met steeds uitdagendere prestaties op het gebied van luchtdicht bouwen. Het realiseren van een luchtdicht gebouw blijkt in de praktijk lastiger dan in theorie.

De behoefte aan eenvoudig te verwerken luchtdichte afdichtingsmiddelen is groot. Daarom introduceert Plaka Nederland een nieuw type schuimband: de Mavotex® 420.

Luchtdicht monteren

Mavotex® 420 compressieband is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste eisen van luchtdichtheid. Dit geslotencellig PVC-schuimband is enkelzijdig voorzien van een hoogwaardige acrylaatlijmlaag en heeft uitstekende luchtdichte eigenschappen. Door de eenvoudige indrukbaarheid is het product uitermate geschikt om ook de lichtere bouwdelen luchtdicht te monteren. Daarnaast is het makkelijk en snel verwerkbaar, wat een besparing in de arbeidskosten oplevert.

Kenmerken en toepassing

Bij slechts 30% samendrukking is het band volledig waterdicht en wordt een luchtdichtheid van 1.000 tot 2.000 Pascal bereikt, waardoor het band geschikt is voor toepassing bij luchtdichtheidsklasse 3 (uitstekend). Daarnaast biedt het band bescherming tegen tocht, stof, warmteverlies en geluiden is het band bestand tegen weersinvloeden, UV-straling en veroudering.

Mavotex® 420 is geschikt voor prefabricatie, oneffenheden worden opgevuld en is goed te verwerken op kalkzandsteen en betonnen ondergronden. Het band vindt kan toegepast worden voor het afdichten van kieren en naden bij (stel)kozijnen, prefab elementen, bekistingen en tussen profielen. Het band is grijs van kleur, wordt geleverd in handige rollen en is beschikbaar in diverse afmetingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Plaka Nederland via (079) 344 63 63 of info@plakagroup.nl.

Bezoek de website www.plakagroup.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie