Restaurant en gelato-bar surprice kiest voor Soundless Green Wall

Positieve ruimtebeleving en prettige ruimte-akoestiek dankzij wand met 100% natuurlijk mummie-mos

Gelato- en koffiebar surprice in Vlaanderen koos voor een geluidsabsorberende oplossing.

De keuze van Anja Sanders, van Interior Design studio ‘Lovedesign’ uit Brugge, viel op de Soundless Green Wall met 100% natuurlijk mummie-mos.

De hoge absorptiewaarde van Aw 1,00 van de akoestische panels zorgt voor een fors prettigere ruimtebeleving en een veel betere spraakverstaanbaarheid.

De natuurlijke uitstraling van het groen oogt fris en combineert mooi met het witte interieur. Het geeft het interieur een exclusief en toch warme uitstraling. Uit onderzoek is gebleken dat natuurlijk groen in een ruimte een positief effect heeft op de stemming van mensen/klanten en op de ruimtebeleving. Daarnaast geeft het ook positieve associatie met de verkochte producten in diezelfde ruimte.

Goede geluidsabsorptie is cruciaal in een ruimte waar veel mensen bij elkaar zijn. Niet alleen zorgt dit voor een aangename ruimtebeleving maar het heeft ook grote invloed op de gezondheid en welzijn van mensen.

Een te hoge nagalm in de ruimte, een veelgehoorde klacht in restaurants, zorgt voor een slechte spraakverstaanbaarheid. Wat een gezellig avondje uit had moeten worden, wordt dan al gauw een vermoeiende exercitie. Op den duur kan een slechte ruimte-akoestiek leiden tot gezondheidsklachten, verminderde concentratie en vermoeidheid. Daarnaast heeft de akoestiek ook invloed op de smaakbeleving.

Groen in meerdere opzichten

Met de nieuwe decoratieve oplossing Soundless Green Wall, met 100% natuurlijke mosbedekking kan een volledig naadloze, aantoonbaar geluidsabsorberende wand worden gerealiseerd. Deze Green Wall geeft elke ontvangsthal, aula, gemeenschapsruimte, showroom, conferentieroom en restaurant een groene natuurlijke en bijzondere uitstraling zonder onderhoud, water of daglicht!

Het unieke aan dit mummie-mos is dat het niet chemisch behandeld wordt met middelen die schadelijk zijn voor de gezondheid maar wordt geprepareerd met natuurlijk en biologisch afbreekbare substanties die zelfs bij inname de gezondheid niet schaden! Dit natuurlijke mos is dus niet alleen groen van kleur maar groen in meerdere opzichten!

De panelen bestaan namelijk volledig uit duurzame, organische en /of gerecyclede materialen. Ieder paneel is uniek want elk paneel wordt volledig met de hand gemaakt! Ook worden ze voor ieder project op maat gemaakt en aangeleverd. Op het project worden ze op de muur geschroefd waarna de naden worden bijgewerkt. De panelen kunnen altijd weer van de muren verwijderd worden.

Positieve bijdrage

Soundless Acoustics ontwikkelt en verkoopt oplossingen voor de verbetering van de ruimte-akoestiek, de vermindering van nagalm, het absorberen van hinderlijk geluid en verbetering van de spraakverstaanbaarheid waarbij gezondheid en welzijn centraal staan.

Uiteraard is daarbij onze filosofie dat onze oplossingen moeten bestaan uit duurzame materialen zodat deze een positieve bijdrage kunnen leveren aan een gezonde omgeving en prettige ruimtebeleving.

Fotografie: studio Atel-J, Vlaanderen

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie