Hermeta brengt al 95 jaar lang comfort in gebouwen

Hermeta viert 95-jarig jubileum

Al 95 jaar brengt Hermeta comfort in gebouwen. De Nederlandse onderneming levert een breed pakket aan producten in de bouw, gespecialiseerd in drie divisies: interieuraccessoires en garderobesystemen, interieurbouw én gevelbouw.

Het basismateriaal is gerecycled aluminium. Vanuit de gedachte dat comfort voor de mens centraal staat, bedenkt Hermeta innovatieve en duurzame oplossingen, zoals levensloopbestendige leuninghouders, lockers met braille, kapstokken op hoogte voor mensen in een rolstoel en toepassingen van IOT binnen gevelbouw.

Comfort van de mens centraal

Marcel van der Sluijs, directeur van Hermeta: “Wij zijn toonaangevend in het bedenken van duurzame en innovatieve oplossingen, gaan altijd samen met de klant op zoek naar de beste oplossing en denken nog een stapje verder.”

Hermeta doet dit niet alleen in het bedenken van oplossingen, maar ook bij hun eigen personeel. Iedereen krijgt de kans om bij Hermeta te werken, waarbij plezier voorop staat. In Asperen vindt de productie plaats. Hier werken ook mensen met een verstandelijke beperking. In totaal werken er in Asperen zo’n 130 mensen.

Lokale partners

Hermeta is de eerste Nederlandse producent die voor bouw en meubelbeslag 75% gerecycled aluminium gebruikt. Marcel: “Wij vinden het belangrijk om met lokale partners samen te werken en te denken aan het milieu. We halen het aluminium niet uit China, maar kiezen voor dichtbij. Ook vinden we lokale partijen belangrijk, zo zullen we onze stroom bijvoorbeeld uit het nieuwe windmolenpark hier in Geldermalsen halen.”

Drie divisies met een gezamenlijke visie

“We zijn vooral bekend van onze interieuraccessoires die misschien niet direct opvallen, zoals de leuninghouders en de haken, maar die wel van de hoogste kwaliteit zijn. Inmiddels zijn er twee divisies bijgekomen, ieder in een eigen fabriek op hetzelfde adres: Interieurbouw - waaronder lockers, sanitaire wanden en interieurconcepten- en Gevelbouw. Drie takken van sport dus, die ieder op zich staan en elkaar waar mogelijk versterken.”

Duurzaamheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie zijn belangrijke kernwaarden binnen Hermeta. Wat de drie divisies verder gemeen hebben is het gebruik van het basismateriaal aluminium en het leveren van designproducten die comfort brengen in gebouwen.

Belangrijke projecten

De laatste jaren speelt Hermeta ook een steeds duidelijkere rol in de gevel- en interieurbouw. Zo hebben we de kleedkamers in het Pieter van den Hoogenband zwembad en het Nike hoofdkantoor geleverd. In de gevelbouw zijn we bijvoorbeeld trots op het project voor het LSI laboratorium in Utrecht en de Deense Zeemanskerk in Rotterdam die gemaakt is met het unieke tombak (de enige gevel met dit materiaal in Nederland).” Ook voor de divisie interieuraccessoires heeft Hermeta grote projecten opgeleverd. Wij hebben het Efteling theater voorzien van garderobesystemen. Ook leveren wij al jaren onder andere aluminium prullenbakken, haken en grepen aan de Nederlandse Spoorwegen.

Toekomst

De laatste jaren is er ook steeds meer oog voor design. Hermeta kijkt goed naar interieurtrends en werkt voor verschillende producten ook samen met ontwerpers als Edward van Vliet (voor de Kabuki collectie) en Marjan Veltkamp (voor de HerboLock Acoustics).

Het bedrijf wil in de toekomst een vooraanstaande rol spelen in Europa en Amerika met interieuraccessoires. “We willen ons blijven innoveren om mee te gaan met de tijd. Eén ding is wel zeker, onze kracht zit in onze mensen. Medewerkers moeten met plezier naar hun werk gaan om uiteindelijk mooie producten te kunnen maken”, aldus Marcel.

Over Hermeta

Hermeta levert al 95 jaar duurzame producten die comfort brengen in gebouwen, zoals bouw- en meubelbeslag, garderobes en jashaken, lockers, sanitaire wanden, gevels en interieurinrichting op maat. Hermeta levert een breed pakket aan producten met als basismateriaal gerecycled aluminium. Duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel.

Om invulling hieraan te geven heeft Hermeta twee labels geïntroduceerd, Hermeta Life en Hermeta Blue, die bijdragen aan mens en milieu.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie