Energiebesparende woning behoeft goede isolatie

Zolderrenovatie loont met de PG Roofing zolderisolatie van Faay

Het internationale doel van het Klimaatakkoord van Parijs is de opwarming van de aarde te beperken tot minder dan twee graden Celsius. Woningen en gebouwen worden wijk voor wijk verduurzaamd met warmtenetten, helemaal elektrisch, met warmtepompen of met duurzaam gas.

Maar alleen daarmee red je het niet. Een warmtepomp bijvoorbeeld vraagt om een goed geïsoleerde woning, anders haalt deze niet snel het beloofde rendement.

Energiebesparende woning behoeft goede isolatie

Via het dak gaat er vaak onnodig veel warmte verloren. Met de PG Roofing thermisch isolerende voorzetpanelen isoleert u van binnenuit met dunnere materialen die toch garant staan voor een hoge Rc-waarde (max. 4,06 Rc (m2 K/W)). De panelen worden tegen het dakbeschot bevestigd en maken de woning een stuk energiezuiniger wat weer resulteert in een lagere energierekening.

Direct en makkelijk te verwerken

De PG Roofing is een isolatiepakket bestaande uit een PIR plaat in diverse dikten met een aluminium cachering, een dampremmer aan de warme zijde en een 9.5 mm gipsplaat als afwerking. De geïntegreerde folie zorgt voor luchtdichtheid en daardoor voor optimale isolatie. De voorzetelementen zijn kant-en-klaar en dus gelijk te plaatsen en na keuze af te werken met bijvoorbeeld stuc- of sauswerk.

Dé oplossing bij renovatie, energielabelverbetering en comfortverhoging

Isolatie met de PG Roofing creëert een ruimte zonder vochtproblemen, koudebruggen en/of warmtelekken en zorgt voor meer thermisch comfort. Dit beperkt de CO2-uitstoot en verlaagt de energierekening. Een ideaal systeem dus om de bestaande bouw geschikt te maken voor de komende energietransitie!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie