Rockpanel Woods met authentiek design geven een speels effect

Nieuwe sporthal krijgt onderhoudsarme houten gevel

In de Belgische gemeente Celles-en-Hainaut kunnen de bewoners sinds februari 2019 sporten beoefenen in een nieuwe sporthal, met een uiterlijk dat zich duidelijk onderscheidt van andere realisaties in haar soort.

Wat geeft dit complex een uniek karakter? De gevel van het gebouw en de Rockpanel Woods-panelen waarmee hij bekleed is. De gevelpanelen blinken uit door de variatie die ze creëren, zowel qua kleur als dimensies.

Net naast La Maison de l’Entité in Celles, een gemeentelijk park en vijf buitensportterreinen bevond zich een oud, vervallen gebouw dat toe was aan een opknapbeurt. Architect Michel Meyrant koos voor een hedendaags design dat uitstekend geïntegreerd is in de landelijke omgeving.

Rockpanel Woods

Voor de nieuwe sporthal zijn vier designs van de Rockpanel Woods-lijn gebruikt: Ceramic oak, Carbon oak, Rhinestone oak en Slate oak. De gevelplaten met authentieke hout-designs werden in verschillende diktes en formaten geplaatst op de gevel voor een speels effect. Een primeur voor A3MENUISERIE, het bedrijf dat de gevelbekleding plaatste: “We hebben de panelen verschillende dimensies gegeven in ons atelier (verschillende hoogtes van 30, 27, 21 en 14 cm) en hebben de kleuren en diktes vervolgens gemixt. Zo ontstond een uniek resultaat.”

Benieuwd naar de Rockpanel Woods designs? Bestel hier een gratis monster>

Voordelen van hout en steen gecombineerd

De Rockpanel Woods-panelen bieden het beste van beide werelden: enerzijds de uitstraling en de bewerkbaarheid van hout, anderzijds de levensduur en het solide karakter van steen. Ze worden geproduceerd op basis van basalt, een duurzaam vulkanisch gesteente dat overvloedig aanwezig is in de natuur.

De gevelpanelen zijn uitgerust met een uiterst kwalitatieve, beschermende ProtectPlus laag die naast anti-graffiti, ook zelfreinigend is. Regenwater spoelt het meeste vuil weg waardoor de gevelplaten zeer onderhoudsarm zijn.

Meer weten over het project? Lees hier het complete verhaal>

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie