Kunstpaviljoen straalt weer dankzij Triflex dakafwerking

Triflex ProTect systeem beschermt gerenoveerd dak tegen de elementen

Jarenlang werden er verzamelde kunstwerken geëxposeerd in een prachtig groene omgeving (Wijlre). In 2001 werd deze locatie uitgebreid met de komst van een architectonisch kunstpaviljoen.

Echter, na jaren was het dak sterk verouderd en vertoonde lekkageproblemen. Een restauratie om het kunstpaviljoen weer in ere te herstellen kon dan ook niet uitblijven.

Triflex ProTect, standaard

De aangewezen applicateur voor dit project was Bovitec Bouwchemie BV. Het was belangrijk dat er een passende oplossing kwam die jaren mee kon. Er had gekozen kunnen worden voor een traditionele oplossing middels PU-coating en het opnieuw kitten van dilataties. Maar dit was geen passende oplossing voor de lange termijn.

Na een bezoek aan het project en het in kaart brengen van het probleem, gaf Triflex Bovitec Bouwchemie het advies om eerst de bestaande betonafwerking en eventueel de glasafwerking te verwijderen tot de gezonde ondergrond. Dit om ervoor te zorgen dat de Triflex Primers perfect hechten aan de ondergrond. Vervolgens kreeg de applicateur het advies het duurzame en volledig gewapend afdichtingssysteem Triflex ProTect, standaard aan te brengen.

Het Triflex ProTect systeem, standaard is geschikt voor dakvlakken inclusief details en voegen. Het is een naadloos, scheuroverbruggend systeem dat flexibel en chemicaliën bestendig is. Het systeem is geschikt voor praktisch elke ondergrond en is koud verwerkbaar. Hierdoor worden de risico’s van brand vermeden. Daarnaast is het Triflex ProTect systeem bestand tegen weersinvloeden, wortelbestendig (hoogste klasse FLL) en is het verwerkbaar vanaf 0 °C.

Onvopvallend resultaat

Na een korte restauratie periode werd eind november 2018 het gebouw opgeleverd. ’Tot dusver is het haast niemand opgevallen dat het dak van het kunstpaviljoen volledig gerenoveerd is. Normaal gezien zou dat eerder een belediging zijn, maar in dit geval was het juist een groot compliment’, aldus Bovitec.

Meer weten?

In deze casestudy leest u meer over dit project. Hebt u vragen of wellicht een uitdaging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via (038) 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie