Weersinvloeden en vuil krijgen geen vat op vloer dakterras The Links Valley

Geïsoleerde afwerking dakterras The Links Valley door Triflex

The Links Valley in Ermelo is de eerste golfbaan van Europa die in twee richtingen bespeelbaar is. De nieuwe brasserie van deze ‘reversible’ golfbaan heeft een buitengelegen terras.

Een goed geïsoleerde afwerking van het vloeroppervlak mocht daarom niet ontbreken!

Keuze voor Triflex

De afwerking moest een beloopbaar waterdicht oppervlak vormen met een beperkt gewicht én met een beperkte hoogte. De keuze viel daarom op het Triflex BIS systeem en het Triflex BTS-P systeem, kwartszand fijn.

“Met het Triflex BTS-P systeem, kwartszand fijn konden we een beloopbaar oppervlak realiseren dat gelijk de waterkering vormt”, vertelt Bastiaan van Esseveld, rayonmanager bij Triflex.

Het Triflex BIS systeem is een lichtgewicht, gesloten systeem waarbij - in tegenstelling tot bij tegels - geen vuil kan ophopen onder het oppervlak. Deze oplossing was ook geschikt, omdat de onderliggende constructie hierbij waterpas kon worden gelegd: het afschot kan namelijk in de isolatie worden aangebracht.

De applicatie van dit systeem is koud en vloeibaar, waardoor het vormvrij aangebracht kan worden, zonder brandgevaar. Details zijn volledig te integreren en door de korrelgrootte is dit systeem antislip en dus makkelijk beloopbaar.

Resultaat

Met de realisatie van deze fraaie, geïsoleerde afwerking van het oppervlak is een mooi dakterras ontstaan met een minstens zo mooi uitzicht. Vanaf het terras kijk je over de glooiende golfbaan én de massief houten X-lam onderconstructie. Het clubhuis van The Links Valley kan nog zeker 20 jaar mee.

Meer weten?

In de casestudy leest u meer over dit project. Hebt u vragen of wellicht een uitdaging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via (038) 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie