Lamellendeuren en gevelbekleding geven EnergyVille2-complex expressief karakter

Onderzoekscentrum naar alternatieve en hernieuwbare energie, heeft naast een strakke en uniforme gevel ook een groen imago

Het derde en meest recente gebouw in het Thorpark (Genk), met een oppervlakte van 5.000 m², kwam tot stand op de voormalige mijnsite.

In EnergyVille2 wordt onderzoek gedaan naar de manier om PV-systemen en opslagsystemen efficiënter en goedkoper te maken. Dat groene karakter sluit perfect aan bij de visie van Duco. De DucoDoor Grille en DucoWall Classic 50Z als gevelbekleding geven het complex een esthetisch en expressief karakter.

Op de gelijkvloerse verdieping is de DucoDoor Grille toegepast. Als vrijstaande toegangsdeur is deze uitstekend geschikt voor wanden die niet opgebouwd zijn uit lamellen, maar bij dit project is er echter sprake van een unieke toepassing. Rondom de DucoDoor Grille (opgebouwd door Solid-lamellen) bevinden zich immers nóg roosters met lamellen van hetzelfde type. Deze roosters zijn voorzien van zowel gesloten niet geponste als geponste lamellen. Het resultaat is een architecturaal aantrekkelijke gevelschil waaruit uniformiteit blijkt.

Inbraakwerende oplossing

Het personeel kan gerust zijn, aldus Duco, want de DucoDoor Grille deuren werden inbraakwerend toegepast. Qua inbraakwerendheid scoort de DucoDoor Grille, met RC2-gecertificeerde uitvoering, hoog. Daarbij maken de Solid-lamellen elke uitvoering vandalismebestendig. Sommige ruimtes in het Genkse onderzoekscentrum dienen immers als opslagplaats. Dankzij de DucoDoor Grille staat alles veilig achter slot en grendel.

Daarnaast is bij de ene deur insectenwering toegepast, bij de andere speciale filterdoeken. Een mooi pluspunt van deze DucoDoor deuren is dat de onderlinge verschillen esthetisch niet zichtbaar zijn aan de buitenkant.

DucoDoor: vat vol mogelijkheden

De DucoDoor Grille op zich biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan de lamellendeur volledig tochtvrij gemaakt worden. Door aan de zijkant scharnieren te plaatsen, wordt een grote, nuttige breedte gerealiseerd. Op die manier kan de deur 180° geopend worden. Daarnaast zijn alle DucoDoor deuren maatwerk en leverbaar tot maximum 3 meter hoogte en breedte.

Lamellenwand voor grotere oppervlaktes

Naast de DucoDoor Grille werd ook de toepassing van de DucoWall Classic 50Z ingezet voor intensieve ventilatie. Het gaat hier specifiek om een lamellenwand die ter plaatse in het gevelbeeld voor de grotere oppervlaktes ingebouwd werd. De lamellen bezorgen EnergyVille2 een hedendaagse architecturale uitstraling.

« Nieuws overzicht