Duurzame vloeren voor OurDomain Amsterdam Diemen

Optimaal comfort voor de ‘young professional’

Samen met VLAQ Projectinrichting voorziet Forbo Flooring 774 appartementen van wooncomplex OurDomain Amsterdam Diemen van duurzame vloeren.

Eigenaar en exploitant Greystar spreekt van een succesvolle samenwerking.

Eigen thuis aangevuld met luxe van een hotel

OurDomain Amsterdam Diemen is een nieuw woonconcept voor ‘young professionals’ die aan het begin staan van hun carrière. De van oorsprong Amerikaanse ontwikkelaar, belegger en vastgoedmanager Greystar wil een fors aantal wooncomplexen in de Nederlandse steden bouwen. Michiel Vrijman is Director Operations van Greystar. “Het woningaanbod in onze grote steden is schaars voor jonge mensen. Ons OurDomain-concept biedt een woonvorm die volledig aansluit op waar zij naar op zoek zijn. Onze appartementen zijn relatief compact en beschikken over extra services en gedeelde faciliteiten. Het concept biedt het comfort van een eigen thuis, aangevuld met de luxe van een hotel zoals een 24-uurs receptie, flexwerkplekken, winkels, een kookstudio, wasserette, home cinema, tuinen en dakterrassen, een gym en bijvoorbeeld elektrische deelauto’s.

Kwaliteitsslag met Forbo

Greystar heeft nu ruim 5.000 woningen binnen het OurDomain concept in Nederland in ontwikkeling en exploitatie. Die schaalgrootte is nodig om de huurprijzen van de woningen betaalbaar te houden, vertelt Vrijman. “Greystar beheert wereldwijd bijna 500.000 huurwoningen. We doen dat vanuit een lange termijnvisie, in eigen beheer en met toekomstgerichte concepten die op alle fronten duurzaam zijn. Langs dezelfde lat van duurzaamheid en kwaliteit leggen we ook onze leveranciers. Mooi dat we met Forbo die kwaliteitsslag hebben kunnen maken.

VLAQ Projectinrichting uit Katwijk bracht daarop het deskundige advies uit om te kiezen voor Flotex en Allura, twee onderhoudsvriendelijke systemen die een duurzame oplossing bieden voor de exploitatie en het meerjaren System Solutions onderhoudsplan.

Milieu en akoestiek

“Flotex is uiterst geschikt voor de gangen en de algemene ruimten die intensief worden gebruikt”, vertelt Vrijman. “Flotex voelt aan als tapijt, maar is slijtvast en onderhoudsarm. Bovendien dempen deze vloeren contactgeluid en waardoor ze een ideale akoestische oplossing zijn voor zo’n dynamische omgeving als OurDomain.”

Voor de woningen is gekozen voor Allura Wood pvc planken. Allura combineert praktische eigenschappen zoals kras- en slijtvastheid met het comfort van thuis, mede door zijn natuurlijke dessins. De stroken zijn in de lengte of breedte te installeren en zijn makkelijk te reinigen.

foto (3) team: Van links naar rechts: Dennis van Groeningen (Vlaq Groep), Alexander Brandjes (Vlaq Groep), Daan Jonkhout (Forbo Flooring), Michiel Vrijman (Greystar), Nico Oudendijk (Forbo Flooring)

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie