Recyclebare vloerbedekkingsproducten onderdeel meest duurzame kantoor ter wereld

Vloerbedekkingsproducten van Interface en nora by Interface toegepast in kantoor van Geelen Counterflow

Met een score van 99,94% volgens het internationale BREEAM certificeringsysteem is het hoofdkantoor van droger- en koelerfabrikant Geelen Counterflow in Haelen het meest duurzame kantoor ter wereld.

Het bedrijf is wereldwijd markleider in tegenstroom drogers en koelers voor de voedingsmiddelenindustrie.

Uitdaging

Bouw een kantoor met materialen die waar mogelijk ‘cradle to cradle’ gecertificeerd zijn. Dat wil zeggen dat ze bestaan uit grondstoffen die het milieu geen schade toebrengen en die aan het einde van hun levensduur herbruikbaar zijn.

Het gebouw wekt ruim 50 procent meer energie op dan het op jaarbasis verbruikt. Zo zijn daglicht, uitzicht, verlichting en ventilatie in het ontwerp geoptimaliseerd om de gezondheid en productiviteit van de medewerkers te waarborgen door het gebruik van gezonde materialen zoals recyclebare tapijttegels van Interface, nora rubber vloerbedekkingen, tegelwerken en ‘cradle to cradle’ glas.

BREEAM

Is een internationaal certificeringssysteem voor de bouw, waarmee al 540.700 gebouwen in 77 landen zijn gecertificeerd op onderwerpen als energiebalans en materiaalgebruik, maar ook gezondheid, vervuiling en landgebruik. Het systeem wordt in Nederland beheerd door de Dutch Green Building Council (DGBC).

Producten - Interface tapijttegels Composure en nora rubber vloerbedekkingen, type noraplan sentica en norament 926 serra
Architect - Architecten en Bouwmeesters, Herten
Installatie – 2014.

nora by Interface is het commerciële merk voor rubber vloeren van Interface, Inc.

nora premium rubber, dat al meer dan 65 jaar in Duitsland wordt geproduceerd, helpt om bedrijfsactiviteiten, efficiëntie, gezondheid, veiligheid en welzijn te ondersteunen met duurzame vloeren die onderhoud vereenvoudigen, geluid absorberen en biedt voor extra comfort onder de voeten.

Interface, Inc. is een wereldwijd vloerbedrijf dat gespecialiseerd is in CO2-neutrale tapijttegels en veerkrachtige vloeren, waaronder luxe vinyltegels (LVT) en nora® rubber vloeren. We helpen onze klanten met het maken van hoogwaardige binnenruimten die welzijn, productiviteit en creativiteit ondersteunen, evenals de duurzaamheid van de planeet. Onze missie, Climate Take Back ™, nodigt u uit om met ons mee te doen terwijl wij ons committeren aan het werken op een manier die herstellend is voor de planeet en een klimaat creëert dat geschikt is voor het leven.

Lees meer over Interface op interface.com en blog.interface.com, ons nora merk op nora.com en ons FLOR® merk op FLOR.com.

Volg ons op Twitter, YouTube, Facebook, Pinterest, LinkedIn, Instagram, en Vimeo.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie