Minimum eisen voor Passiefhuis bouw ruimschoots behaald

Recent zijn de twee nieuwste productgroepen van Vlakkelichtkoepel succesvol getest. Deze testen vonden plaats door het gerenommeerde laboratorium ift Rosenheim (Duitsland).

 

Op alle beproevingen werden de hoogste waardes behaald. Het is niet teveel gezegd dat hiermee de nieuwe standaard voor Daklichten is gezet.

 


Bedienbaar en Passief

Deze nieuwste productlijn komt in 3 uitvoeringen: vast, handbediend en elektrisch bediend. In alle uitvoeringen worden een extreem goed geïsoleerde opstand en een Triple (HR+++) beglazing toegepast. Hiermee behaalt de isolatiewaarde van het gehele element ruimschoots de minimum eisen voor Passiefhuis bouw.

In de handbediende versie wordt een spindel aan de binnenkant van opstand geplaatst die met de meegeleverde verlengstok eenvoudig te bedienen is. Bij de elektrische variant is de kettingmotor onzichtbaar weggewerkt in de opstand en wordt het raam met een afstandsbediening geopend of gesloten.

 

Meer dan 900 standaardmaten

Zoals gebruikelijk bij Vlakkelichtkoepel worden ook deze beide producten weer op elk interval van 5 cm gemaakt. Vanaf 50 cm tot 380 cm en op elke maat daartussen. In totaal zijn er zo meer dan 900 standaardmaten. Daarmee blijft maatwerk toch betaalbaar.

En ook het prefab ontwerp blijft overeind. Ongeacht de maat wordt het gehele daklicht in de eigen fabriek van Vlakkelichtkoepel geproduceerd, getest en goedgekeurd voor levering. Zodoende hoeft er in het werk niets meer gemonteerd te worden aan dit platdakraam en wordt de kans op montagefouten voorkomen.

 

CE

Ift Rosenheim heeft alle varianten uitvoerig getest en geclassificeerd volgens de toepasselijke norm EN 14351-1. Op luchtdichtheid, weerstand tegen windbelasting, waterdichtheid en doorvalveiligheid werden de hoogste klassen behaald.

Daarnaast is in het laboratorium ook nog de geluidsreductie gemeten. Veel fabrikanten geven als het om geluidsreductie gaat ten onechte slechts de waarde van het glas op. Maar dat zegt natuurlijk weinig, want door de opstand en aansluitingen kunnen allerlei verliezen optreden.

Bij het Bedienbaar Daklicht en Passiefhuis Daklicht is de geluidreductie van het gehele product gemeten en komt uit op Rw=34dB. Er is zelf een extra geluidswerende variant waarbij de reductie Rw=38dB is.

 

Bekijk onderstaande korte video van alle testen.