Solatube daglichtbuis brengt ook daglicht door de gevel

Naast daken maken ook gevels deel uit van de vele mogelijkheden van Solatube

Solatube staat bekend om het brengen van daglicht door middel van een klein koepeltje op het dak. Dit kan op zowel plat als hellend dak en intussen ook ongeacht de dakbedekking.

Voortdurend is het merk bezig om haar toepassingsmogelijkheden uit te breiden. Zo bestaat er voor ieder daktype een passende dakdoorvoer.

Maar er zijn meer manieren om Solatube toe te passen dan alleen op of via het dak. Gevels en zelfs onder de grond maken deel uit van de vele mogelijkheden van Solatube.

Zijgevelset

In sommige situaties is het wenselijker om daglicht via de gevel op te vangen en via die weg naar binnen te transporteren. Speciaal hiervoor ontwikkelde Solatube de zijgevelset. Ideaal voor als er weinig ruimte op het dak is, wanneer de ruimte in de gevel zelf beperkt is of als de constructie het niet toelaat.

Daarnaast wordt de gevelset toegepast bij ruimtes die niet direct onder het dak gesitueerd zijn. Denk ook aan deze variant wanneer (extra) privacy gewenst is. Er wordt namelijk daglicht via de gevel naar binnengehaald, zonder dat mensen van buitenaf naar binnen kunnen kijken.

Hoe het werkt

De koepel, met een diameter van 25, 35 of 53 centimeter, wordt op de gevel gemonteerd. De reflecterende daglichtbuis transporteert het daglicht via de gevel naar de gewenste ruimte. Door middel van een stijlvolle afwerkingsplaat wordt het daglicht vervolgens verspreidt in de betreffende ruimte.

Via de wand binnenshuis stroomt het daglicht naar binnen. De plaat, oorspronkelijk plafondplaat genoemd, kan ook aan het plafond worden bevestigd indien de ruimte het toelaat. In dat geval zijn (enkele) bochtstukken nodig.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie