Al meer dan 35 jaar uitstekende kwaliteit

´Made in Germany´ is een label dat gelijk staat aan topkwaliteit. Als Duits productiebedrijf van glazen vouwwanden, serredaken en balkonbeglazing streeft Solarlux continu naar de beste prestatie van haar producten.

De afdeling ´Forschung und Entwicklung´ (Onderzoek en Ontwikkeling) speelt daarbij een belangrijke rol in de organisatie.

 


Internationaal getest

Uitstekende kwaliteit al meer dan 35 jaar - alle producten worden op de Solarlux Campus in Melle, nabij Osnabrück (Duitsland) ontwikkeld, getest en geproduceerd. De systemen worden doorlopend intensief getest en zijn gekenmerkt met certificaten van gerenommeerde internationale testinstituten zoals het Duitse ift-Rosenheim of het Engelse WINTEC.

 

Eigen kwaliteitsinspectie

Inbraakwerendheid, beste isolatiewaarden of bijzondere toepassingsgebieden - steeds meer eisen zorgen voor een continue optimalisering van de systemen. Solarlux heeft een eigen testruimte waar bijvoorbeeld statische berekeningen worden getoetst en wind- en waterdichtheid worden getest.

De producten worden wereldwijd toegepast en zodoende zijn er productvarianten voor de diverse landen c.q. continenten om aan de uiteenlopende bouweisen en wet- en regelgeving te voldoen. Zo werd bijvoorbeeld een test gedaan of de Solarlux producten ´Hurricane-proof´ zijn.

Een onderdeel van de analyse is de stabiliteit van het glas in de profielen. Elementen met extra grote afmetingen worden blootgesteld aan een extreme windlast. Met een roterende propeller wordt water met een hoge druk op de glas gespoten en de weerstand tegen onderdelen van buitenaf wordt gesimuleerd.

 

Inbraakwerendheid RC2 gecertificeerd

Omdat veiligheid bij buitendeuren een belangrijke rol speelt, zijn alle varianten van de Solarlux vouwwanden RC2 gecertificeerd. Dit betreft de systemen Ecoline en Highline (aluminium), de Woodline (hout) en de Combiline (hout/aluminium).

Naast design, waar al diverse prijzen voor in de wacht gesleept zijn, is kwaliteit en functionaliteit een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsstrategie. Het hoogwaardige portfolio van glazen vouwwanden, minimalistische schuifpuien en balkonbeglazingen worden geleverd op de Nederlandse markt onder het VMRG-keurmerk.

Het kantoor in Nederland heeft alle kennis in huis om voor architecten, projectontwikkelaars en bouwbedrijven passend advies en bouwbegeleiding te geven. Voor geïnteresseerden vinden er regelmatig rondleidingen plaats op de spraakmakende Solarlux Campus.

 

Meer info op www.solarlux.nl.