Sprekende raamomlijsting Holonite zorgt voor opvallend contrast gevel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met Holonite

Op bedrijventerrein Het Klooster te Nieuwegein is in 2018 het nieuwe kantoor van Van den Heuvel Aannemingsbedrijf B.V. opgeleverd op een kavel van 8.934 m2.

Een subliem pand met een mooie balans tussen ludiek en strak, ontworpen door Architectenbureau Koppens en uitgevoerd door Nieuwenhuizen Daandels Bouw.

Het pand is energieneutraal gebouwd en wordt gevoed door warmtekoudeopslag en warmtepomp. Voor het kantoor is energiezuinige en persoonsgebonden verlichting gebruikt om zo een optimaal resultaat te bereiken in energieneutraliteit. Tevens zijn er zonnepanelen geplaatst om het oppervlak effectief te benutten en voorbereid te zijn op de veranderende salderingsregels.

Energie- en kostenbalans

Om de juiste maatregelen te treffen die zorgen dat zowel kantoor als loods energieneutraal worden, is er een energie- en een kostenbalans opgemaakt. De energiebalans is gemaakt op basis van NEN 7120: Energieprestatie van gebouwen; bepalingsmethode. De kostenbalans is gemaakt op basis van investeringen in verschillende maatregelen als warmtepompen, warmte-koude-opslag, distributienet warmte/koude, verlichten en bijbehorende regeling, ventilatie met warmteterugwinning, zonwering, isolatie en type glas.

Dankzij de keuze voor zowel goede isolatie en ventilatie als het gebruik van geschikte materialen is een hoge opbrengst van warmteterugwinning bereikt.

Ook de locatie is optimaal benut door het op een juiste manier inzetten van zon, bodem, water en wind.

De opdrachtgever heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan met CO2-prestatieladder niveau 5 en MVO-prestatieladder niveau 3. De Cradle to Cradle gecertificeerde elementen van Holonite sluiten daar volledig op aan.

Voor dit project, Van den Heuvel Aannemingsbedrijf B.V., heeft Holonite imposante kaders geproduceerd in kleur lichtgrijs. Deze maatwerk kaders vormen een sprekende raamomlijsting die bestaat uit een latei, dagkant en raamdorpel.

Het pand krijgt met de kaders een opvallend contrast met de donkere gevel en de lichte elementen. De variƫteit in kleur zorgt voor een mooi accent tussen pand en Holonite product.

« Nieuws overzicht