Zonwering verhoogt thermisch comfort kantoorgebouw

Fraaie schuifpanelen bieden dé oplossing in de strijd tegen oververhitting

Bij het ontwerp van kantoorgebouwen wordt de integratie van zonwering steeds belangrijker.

Nu we steeds luchtdichter bouwen, dikkere isolatiepakketten toepassen én het aantal warme dagen per jaar zienderogen stijgt, is de zoektocht naar oplossingen om binnentemperaturen in bedwang te houden meer dan ooit ‘hot’.


Buiten efficiënter dan binnen

Met buitenzonwering wordt hinderlijke lichtinval en reflectie voorkomen. Daarnaast houdt het de warmte buiten waardoor er minder gekoeld hoeft te worden. Dit zorgt niet alleen voor een prettiger binnenklimaat, maar ook voor een lagere energierekening. Een buitenzonwering (structureel of screens) zorgt ervoor dat de zonnestralen het glas nooit bereiken. Dit resulteert in een daling van de koellast tot 63% en een aanzienlijke temperatuurdaling, zonder energieverslindend koelsysteem. Doekzonwering en architecturale zonwering zijn dus een uitstekende investering die zich snel terugverdient.

DucoSlide LuxFrame

In het kantoorgebouw van projectontwikkelaar G-Label in Melle werd er geopteerd voor de implementatie van Duco’s architecturale zonwering DucoSlide LuxFrame. Door gebruik te maken van deze aluminium schuifpanelen wordt er niet alleen aandacht besteed aan een comfortabel binnenklimaat, maar krijgt het ook een unieke toets ten opzichte van de rest van het kantoorgebouw. De horizontaal geplaatste, aluminium lamellen zorgen voor behoud van daglicht en garanderen maximale privacy. Tevens laten ze de warmte van de laagstaande zon toe in de koudere maanden, wat resulteert in een optimale energiewinst.

« Nieuws overzicht