Veel daglicht en toch aangename temperatuur binnenshuis

Renson Fixscreen en Panovista Max buitendoekzonwering zorgen ervoor

‘Veel natuurlijk daglicht in huis’, het stond bovenaan het prioriteitenlijstje van de eigenaars van deze nieuwbouwwoning. Het resultaat is een zuidgerichte gevel met veel glas.

De Renson buitendoekzonwering zorgt ervoor dat de temperatuur binnenshuis altijd draaglijk blijft.


Windvaste Fixscreen buitendoekzonwering

De grote raampartijen van deze strakke villa laten keuken en leefruimte baden in het daglicht. Keerzijde is wel dat het bij volle zon binnenshuis ondraaglijk warm dreigt te worden. Zeker in een goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen kan de warmte die binnen zit moeilijk terug naar buiten.

De eigenaars beseften als snel dat hun woning sowieso van zonwering voorzien moest worden. Op zonwerende beglazing knapten ze af uit angst voor verkleuring en omdat er dan aan daglicht wordt ingeboet. De keuze voor windvaste Fixscreen buitendoekzonwering van Renson bleek een goede keuze. Op zonnige dagen doen ze die ’s morgens consequent naar beneden. Zo loopt de binnentemperatuur niet te hoog op. Doen ze dat niet, dan stijgt het kwik er al snel tot 27°C, zelfs in de winter, met de lage zon vol op het glas.

Zicht naar buiten 100% behouden, ook op de hoek

De screens zijn dus een schot in de roos, zeker omdat je met de doekzonwering naar beneden toch het zicht naar buiten houdt. Die transparantie is zeker voor de ramen bij de keuken en living heel belangrijk voor bewoners, terwijl voor de slaapkamers juist voor een minder doorschijnend type doek gekozen werd.

En met de gloednieuwe Panovista Max van Renson vonden de eigenaars ook voor het glas-op-glas hoekraam in de living de perfecte oplossing. Bij dit systeem loopt de doekzonwering gewoon door over de hoek van de glaspartij, zonder storende geleiders of kabels die het panoramische zicht belemmeren. Aangezien de 2 doeken van de hoekscreen dicht ritsen op de hoek wanneer je ze laat zakken, is de doekzonwering ook daar bestand tegen de wind.

www.renson.eu

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie