Forbo investeert verder in duurzaamheid

Forbo Flooring is sinds kort lid van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland om zo de totstandkoming van de circulaire economie te versnellen.

 

Het netwerk bestaat uit 80 grote bedrijven met een stevige MVO-ambitie. Het lidmaatschap is vaak een opstap naar samenwerking tussen de bedrijven om gezamenlijk makkelijker resultaat te boeken.

 


Meer circulair Forbo nieuws

De vloerproducent investeert bijvoorbeeld in het maken van een nieuwe bio-composiet, samengesteld uit gebruikte Marmoleum-vloeren. Dit om de cirkel (van grondstof tot product tot ‘afval’ tot grondstof) volledig te sluiten. Op dit moment is Forbo met verschillende fabrikanten in gesprek die het bio-composiet materiaal eventueel willen en kunnen gebruiken.

Ook levert Forbo sinds kort een pigmentloze Marmoleum-vloer, de zogenaamde ‘cookie’ (de vloer heeft de kleur van een koekje, red). De ‘cookie’-vloer is voor 99% biobased.

 

Forbo heeft bovendien het plan opgevat om in de toekomst vloeren als service te gaan aanbieden. Kort gezegd: de klant wordt volledig ‘ontzorgd’ wat betreft installatie, onderhoud en renovatie van de vloer. Maar ook dat Forbo de vloer aan het einde van het leven weer terugneemt en recyclet of anderszins nuttig maakt.

Marmoleum heeft bijvoorbeeld een hoogcalorische waarde - vergelijkbaar met hout - en kan daarom ook goed dienen als brandstof in een verbrandingsinstallatie met energieterugwinning. De klant betaalt dus voor gebruik in plaats van bezit.

 

En tot slot wil Forbo alle Marmoleum-vloeren die nu worden geproduceerd gaan ophalen aan het einde van hun levensduur.

 

Meer informatie

Interesse om het één en ander verder te verkennen of behoefte aan meer informatie?

Marjolein van Gelder, programmamanager duurzaamheid van Forbo Flooring, komt graag met u in contact.

 

forboflooring.nl/duurzaamheid