Niko introduceert spatwaterdicht fietsoplaadpunt

Daar waar elektrische fietsen enkele jaren terug nog een uitzondering waren, zie je ze nu overal rijden. In hun kielzog duiken ook e-steps, elektrische bromfietsen en monowheels steeds vaker op.

Niko speelt in op deze elektrische hype en brengt een spatwaterdicht fietsoplaadpunt op de markt. Een elektrische fiets opladen was nog nooit zo veilig en makkelijk.

De boost in elektrische een- en tweewielers betekent meer batterijen om op te laden. Niet iedereen heeft daar ruimte voor binnen, laat staan de mogelijkheid om telkens een kabel naar buiten te leggen. Met het fietsoplaadpunt van Niko beschik je voortaan over een oplaadpunt buiten dat bovendien extra veilig is. Het oplaadpunt is namelijk spatwaterdicht, geen overbodige luxe in het wisselvallige Nederland.

 

Opvallend

De groene afdekplaat met fietslogo valt meteen op. Het maakt hem niet alleen geschikt voor de residentiële markt, ook voor kantoren of publieke gebouwen krijg je zo een herkenbaar oplaadpunt, speciaal voor de ‘elektrische’ rijders onder ons. Het oplaadpunt is verkrijgbaar in het zwart, wit en grijs.

 

De sleutel tot je stroom

Door het oplaadpunt te combineren met de nieuwe sleutelschakelaar, zet je de stroom met een draai aan de sleutel aan of uit. Zo kun je het oplaadpunt enkel van stroom voorzien wanneer de fiets opgeladen moet worden en zorg je ervoor dat niemand anders het oplaadpunt ongewenst gebruikt. De spatwaterdichte sleutelschakelaar kan trouwens ook aangesloten worden op een garagepoort, zwembadoverdekking of toegangshekken. Zo beheer je de stroomtoevoer voor de buitenruimte met één sleutel.

 

Over Niko

Niko ontwerpt elektr(on)ische oplossingen die gebouwen beter laten werken voor iedereen die erin leeft en werkt. Door minder energie te verbruiken, lichtcomfort en veiligheid te verhogen en door alle toepassingen naadloos te laten samenwerken. Gebouwen met Niko zijn efficiënter, laten zich controleren op afstand en interageren binnen grotere ecosystemen. Niko is een Belgisch familiebedrijf uit Sint-Niklaas met 700 werknemers en 10 Europese vestigingen.

Bij Niko is er één vraag die ons elke dag bezighoudt: ‘Hoe kunnen we gebouwen beter laten werken voor jou?’