De toegevoegde waarde van slank isoleren

De toekomst van de bouw is aan het veranderen. Ontwikkelingen als gasloos bouwen en de nieuwe eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG) moeten leiden tot een nieuwe en energiezuinige manier van bouwen.

Isolatie speelt daarbij een grote rol. Of het nu gaat over woning- of utiliteitsbouw, nieuwbouw of renovatie, Kingspan Insulation heeft een compleet scala aan isolatieoplossingen die uitermate geschikt zijn voor toekomstbestendig bouwen en/of renoveren.

 

De noodzaak van isolatie

Nederlandse huishoudens zijn nog steeds verantwoordelijk voor bijna 20% voor de totale CO2-uitstoot in Nederland; tel hier kantoren bij op en we hebben het over ruim 30%. Deze uitstoot komt voornamelijk door de energie die nodig is voor het verwarmen van een pand. Deze verliest warmte via daken, gevels en vloer.

Als we met zijn allen de CO2-uitstoot willen verlagen is het belangrijk om de energiebehoefte zo veel mogelijk te verlagen. De enige échte manier om dit te bereiken is door isolatie. Isolatie is bovendien een veel betere investering. Isolatie gaat immers de levensduur van de woning mee. Dit in tegenstelling tot installaties, die niet alleen stroom verbruiken, maar ook jaarlijks onderhoud nodig hebben en na 10-15 jaar weer vervangen moeten worden.

Download onze brochure duurzaam bouwen met Kooltherm >>>

 

Een goede basis is de beste investering

Vorig jaar kwam trad de wet Voortgang Energietransitie (VET) in werking, waarmee er een verbod kwam op de aardgasaansluiting. Gasloos bouwen, bijvoorbeeld met de warmtepomp, vraagt ook om een andere kijk op de isolatie.

Kingspan Insulation liet een onafhankelijk kostenonderzoek uitvoeren op de effecten van isolatie en het gebruik van een warmtepomp op de levensloopkosten. Deze toont aan dat investeren in een betere gebouwschil zeer rendabel is. Door te kiezen voor een woning met een Rc-waarde van ruim 6,5 m2·K/W in de gevel (in plaats van het minimum van 4,5 m2·K/W), betaalt u weliswaar meer voor de gebouwschil, wat resulteert in een hogere hypotheek, maar deze kosten worden al vanaf het eerste jaar terugverdiend via de besparing in energiekosten.

Bovendien bespaart u op de lange termijn nog veel meer, doordat kleinere installaties nodig zijn en dus ook de vervangingskosten lager zijn. Daarnaast behoudt de woning meer economische waarde en is deze klaar voor eventuele toekomstige energiebesparende maatregelen. Isolatie is een eenmalige investering. Het is daarom zaak om direct te kijken naar een goed isolerende gebouwschil.

Download onze whitepaper gasloos bouwen >>>

 

Ambitieus en toekomstbestendig bouwen

De ultieme manier om een woning of kantoorpand met een lage energiebehoefte te bouwen is bouwen volgens de principes van het Passiefhuis. Naast ligging, oriëntatie en slimme keuzes voor glasgebruik, is isolatie dan ook één van de belangrijkste onderdelen. Hierdoor is de uiteindelijk benodigde energiebehoefte vele malen lager dan een traditioneel pand. Een zeer goede manier dus om maximaal bij te dragen aan een duurzaam bebouwde omgeving.

Een mooi voorbeeld is het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Projectontwikkelaar Extensa realiseerde samen met het Rotterdamse architectenbureau Neutelings Riedijk Architects, Boydens Engineering, de Vlaamse gemeenschap en bouwonderneming Van Laere een prachtig nieuw en duurzaam passief kantoorgebouw. Kingspan Insulation heeft diverse producten die zeer geschikt zijn voor passief bouwen. Ook hebben we een brochure gemaakt met meer informatie over deze duurzame bouwmethode met ook wat interessante en inspirerende referenties.

Download de brochure over passief bouwen >>>

 

Slim renoveren start met isoleren

Ook bij renovaties is het belangrijk om te starten met isoleren. Isolatie is de beste manier richting het verminderen van het energieverbruik, het behalen van hogere energielabels en ook de basis voor het toepassen van duurzame technologieën als de warmtepomp.

Om een duidelijk overzicht te krijgen van de producten die Kingspan Insulation beschikbaar heeft voor renovaties, hebben we een brochure gemaakt met een overzicht van producten die geschikt zijn voor het na-isoleren van gebouwen.

Download de brochure met isolatieoplossingen tijdens renovaties >>>

 

Dé partner voor toekomstbestendig bouwen

Kingspan Insulation heeft een groot assortiment van toekomstbestendige isolatiematerialen met een lambda-waarde vanaf 0,007 W/mK. Daarnaast biedt Kingspan Insulation een breed scala aan services zoals Rc- en andere bouwkundige berekeningen, lunch & learn trainingen en ondersteuning bij verwerking. Houdt u zich bezig met het ontwikkelen of ontwerpen van gebouwen en wilt u meer weten over onze oplossingen?

Stuur een email naar info@kingspaninsulation.nl of bel gratis met (0800) 54 64 777.