Projectuitwerking - Van Duuren Districenters in Vianen

Van Duuren, een Pan-Europese logistieke dienstverlener, heeft 3 loodsen in gebruik waarin de verlichting danig verouderd was. Dit zorgde voor hoge energiekosten. Bovendien was de werkomgeving niet optimaal.

Na het vernieuwen van de kunstverlichting waren de energiekosten verminderd, maar bleef de werkomgeving voor verbetering vatbaar.

 

Oplossing

In de loodsen, die gezamenlijk 7000 m2 bestrijken, zijn 39 Solatube daglichtsystemen geplaatst. Deze dragen bij aan een constante lichttoevoer op de centrale werkvloeren. Voor een optimale energiebesparing wordt gebruikt gemaakt van de combinatie met een kunstverlichtingsarmatuur, werkend op licht- en bewegingssensoren.

 

Aangenaam werken

Van Duuren: ”Met het daglicht via de Solatubes is het nu een stuk prettiger in de loods. Je merkt de natuurlijke wisselingen van daglicht. Zelfs als de lampen op een donkere dag aanstaan, ervaart het personeel dat het aangenamer werken is.”

 

Van Duuren Districenters is een Pan-Europese logistieke dienstverlener. De onderneming beschikt over een groot netwerk in 39 landen. Ook heeft Van Duuren een eigen opslagruimte in Vianen, dat zowel voor korte (minder dan 48 uur) als lange opslag wordt gebruikt.

 

Bekijk onderstaande video van het project of andere projecten van Solatube in de logistiek.