Soundless Green Wall: akoestische wand met 100% natuurlijk mummie-mos!

De nieuwe decoratieve oplossing voor verbetering van de ruimte-akoestiek: de Soundless Greenwall met 100% natuurlijke mosbedekking waarmee een volledig naadloze, aantoonbaar geluidsabsorberende wand worden gerealiseerd.

Deze Greenwall geeft elke ontvangsthal, aula, gemeenschapsruimte een groene natuurlijke een bijzondere uitstraling en heeft niets nodig aan onderhoud, water of daglicht!

Uiteraard kunnen ook mooi afgewerkte akoestische panelen, al dan niet in een luxe frame, worden geleverd. Het is ook mogelijk een tussenwand, room divider of akoestische plantenbak op maat te leveren.


Een goede akoestiek creëert niet alleen een aangename ruimtebeleving maar is cruciaal voor gezondheid en welzijn! Bijkomend positief effect is ook de groene natuurlijke kleur van mos die rust uitstraalt en bijdraagt aan een prettige ruimte- en sfeerbeleving. Uit onderzoek is gebleken dat natuurlijk groen op de werkplek de stemming van werknemers verbetert en het ziekteverzuim vermindert.


Het unieke aan dit mummie-mos is dat het niet chemisch behandeld wordt met middelen die schadelijk zijn voor de gezondheid, maar geprepareerd wordt met natuurlijk en biologisch afbreekbare substanties die zelfs bij inname de gezondheid niet schaden! Deze natuurlijke mos is dus niet alleen groen van kleur maar groen in meerdere opzichten!


De panelen bestaan namelijk volledig uit duurzame, organische en /of gerecyclede materialen. Ieder paneel is uniek want elk paneel wordt volledig met de hand gemaakt! Ook worden ze voor ieder project op maat gemaakt en aangeleverd. Op het project worden ze op de muur geschroefd waarna de naden worden bijgewerkt. De panelen kunnen altijd weer van de muren verwijderd worden.


De hoge geluidsabsorptie wordt gerealiseerd door de backing van hoogwaardig, geluidsabsorberend katoenvezelmateriaal, gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken! Dit wordt weer op een achterliggende dunne flexibele plaat bevestigd met een lijm die gemaakt is van aardappelzetmeel!


De mosbedekking kan ook op onze traditionele akoestische betonblokken worden aangebracht als er behoefte is aan een hoge stabiele muurconstructie. De geluidsabsorberende en –isolerende eigenschappen van Soundblox akoestische betonblokken in combinatie met dit 100 % natuurlijke mummie-mos verenigt praktische constructieve stabiliteit met de unieke en natuurlijke uitstraling van gemummificeerd mos.


Soundless Acoustics ontwikkelt en verkoopt oplossingen voor de verbetering van de ruimte-akoestiek, de reductie van nagalm, het absorberen van hinderlijk geluid en verbetering van de spraakverstaanbaarheid waarbij gezondheid en welzijn centraal staan.


Uiteraard is daarbij onze filosofie dat onze oplossingen moeten bestaan uit duurzame materialen zodat deze een positieve bijdrage kunnen leveren aan een gezonde omgeving en prettige ruimtebeleving.