Robuuste roostergoot kan gewicht van zware bussen aan

Betere afwatering voor monumentaal Amstel Station

Het Amstel Station in Amsterdam wordt gerestaureerd. Ook het gebied erom heen krijgt een opknapbeurt. De tram- en busstations krijgen nieuwe overkappingen, er komt meer ruimte om fietsen te parkeren en er komen meer voetpaden.

Zo’n terrein moet natuurlijk ook beschikken over een adequaat afwateringssysteem om wateroverlast te voorkomen. Het ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam heeft het terrein ontworpen met de nodige bochten en hoogteverschillen die flexibele gootoplossingen vergen. Aannemer BAM gebruikte ExoDrain-goten voor het aanleggen van het afwateringssysteem.

ExoDrain-goten

De gebruikte ExoDrain-goten zijn flexibel in te passen en sterk genoeg om het dagelijkse busverkeer aan te kunnen. Ze zijn extra sterk omdat ze over een uitwendig skelet van CorTen-staal beschikken en aan de binnenkant voorzien zijn van een wapening met beton. Deze grote type I-goten zijn zelfdragend en kunnen in de grond worden aangebracht zonder extra beton te hoeven toevoegen.

Goten als legpuzzel

Uitvoerder BAM is ook goed te spreken over de vooraf mee gestorte hijsbanden. Deze maken dat de aannemer de roostergoten eenvoudig met een hijskraantje op de plaats kan aanbrengen. Om het nog makkelijker te maken en de verwerkingstijd te verkorten, leverde ACO de op maat gemaakte en genummerde goten steeds volgens een legplan af op de bouwplaats. De onderdelen konden als een legpuzzel eenvoudig in elkaar gepast worden.

Over ACO

ACO is specialist in afwatering. Het bedrijf beheerst de gehele afwateringsketen, van het opvangen van (regen)water tot het afgeven aan bodem, riool- of oppervlaktewater. ACO biedt producten, maar ook kennis, service en support.

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek en biedt producten op het gebied van: Collect, Clean, Hold, Release. Belangrijkste doelgroepen zijn consumenten, professionals en toeleveranciers op het gebied van Bouwtechniek, Civiele Techniek en Installatietechniek. ACO heeft 5.000 medewerkers in dienst in meer dan 40 landen.

www.aco.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie