Voor elk project biedt Sto een passende isolatie-oplossing

Premium gevelisolatie van Sto

Door de energetische eisen die worden gesteld - en in de toekomst nog verder worden aangescherpt - is er een toenemende vraag naar buitengevelisolatie.

Niet alleen zodat de energievraag afneemt, maar ook omdat door gevelrenovatie woningen een metamorfose ondergaan. Het Sto-systeem biedt die mogelijkheden. Wanneer u de gevel een ander uiterlijk wilt geven of wanneer u juist het authentieke karakter van panden wilt behouden.

In het ontwerp van een gevel is het de kunst om met behulp van vorm, kleur en textuur een gezicht en een eigen karakter aan een gebouw te geven. Maar naast esthetische waarden spelen ook de functionaliteit en duurzaamheid een cruciale rol in de waarde van een gevel.

De slimste vorm van isolatie

Bouwfysisch is isolatie aan de buitenzijde van de gevel de meest optimale oplossing. Vanwege het condensprobleem, maar ook vanwege de mogelijkheid hoge RC-waarden te behalen zonder dat daar kostbare woonruimte aan verloren gaat.

Dit resulteert in energiebesparing én CO2-reductie. Sto biedt 6 verschillende gevelisolatiesystemen aan. In de basis hebben deze systemen dezelfde opbouw. Het meerlaags systeem wordt verlijmd en soms geplugd op een bestaande muur. De eerste laag is altijd een isolatieplaat van EPS, minerale wol, houtvezel of resol.

Passend isolatiemateriaal

Voor elk project is er een passend isolatiemateriaal, afhankelijk van de eisen, wensen en kenmerken. Voor gebouwen met hogere brandeisen wordt vaak gekozen voor minerale wol. Daar waar duurzaamheid het belangrijkste aspect is, is houtvezel de beste optie.

Is ruimtebesparing rondom het gebouw belangrijk? Dan biedt Resol het meest slanke gevelisolatiesysteem. Het meest toegepaste materiaal is EPS, dat op een economische manier een hoog rendement levert.

Elk isolatiesysteem heeft zijn eigen voordelen en biedt talrijke combinatiemogelijkheden met decoratieve bekledingsystemen die veel verder gaan dan alleen een kleur- of structuurselectie.

Meer daarover leest u in onze brochure ‘Premium Insulation’.

foto - Premium gevelisolatie van Sto – v.l.n.r. houtvezelisolatie, minerale wol, geëxpandeerd polystyreen en resol hardschuim

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie