Slim bouwen met FAAY

Duurzame en snel te monteren wand- en plafondsystemen toepasbaar in nieuwbouw en renovatie

Werken met het FAAY kant en klaar systeem monteert niet alleen sneller, maar zorgt ook voor aanzienlijk minder faalkosten.

De wandpanelen hebben een kern van vlasscheven met aan weerszijden een toplaag van gipskarton of spaanplaat. Maar werken met Faay zorgt voor nog meer voordeel. Leidingschachten zijn standaard ingebouwd. De wanden kunnen op maat, gelabeld en per verdieping geleverd worden en de materiaalberekening is in netto m2. Faay biedt uitstekende service die zich uitstrekt van calculatie en advisering tot technische begeleiding. Slimmer en betaalbaar (prefab) bouwen, transformeren en renoveren.

Veilig wonen en werken

Daarnaast is ook brandveiligheid bij Faay van groot belang. De kern van een Faay-wand is van vlas en vlas gaat bij brand verkolen, waarbij de gevormde koollaag een afsluitende werking heeft. Dit vertraagd de brand aanzienlijk. Faay heeft veel geïnvesteerd in de brandveiligheid van haar producten. De wanden zijn dan ook zwaar beproeft door middel van een groot aantal brandtesten.

Kingsize

Naast de ‘standaard’ panelen heeft Faay nu ook Kingsize panelen op de markt. De casco prefab binnenwanden zijn opgebouwd uit een 50 mm vlaskern aan weerskanten voorzien van een 10 mm houtvezelversterkte plaat. De kopse kanten hebben een waterwerende laag, zodat ook met slecht weer doorgebouwd kan worden. Deze prefab robuuste casco binnenwanden kunnen verdiepingshoog en kamerbreed (tot 4,5 m1 breed) worden geleverd. Elektra en alle uitsparingen voor waterleidingen etc. worden vooraf in de schroefvaste wand geïntegreerd. Hierdoor ontstaan er multifunctionele panelen die op de bouwplaats alleen nog moeten worden gemonteerd. Dus nagenoeg geen stof en rommel meer.

Een uniek product

Faay produceert scheidings-, voorzet-, isolatie- en woningscheidende wanden voor nieuwbouw, renovatie, transformatie en utiliteitsbouw. Stoot- en schroefvast, brand- en geluidwerend, thermisch isolerend, zeer snel te monteren, gegarandeerde hoge kwaliteit en korte communicatielijnen. Faay levert die zekerheid.

Overal toepasbaar

FAAY wand- en plafondsystemen worden zeer breed toegepast in de nieuwbouw en de renovatie. Woningen, bedrijven, scholen, showrooms, hotels, bedrijfspanden, ziekenhuizen etc.

www.faay.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie