Isolatie op z’n groenst met hennep gevelisolatie

Isoleren met Capatect Natuur+ van Caparol levert dubbel duurzaam effect op

Door de isolerende kracht van de hennepvezels kan uw gebouw tot wel 30% energiezuiniger worden.

Bovendien is het productieproces veel milieuvriendelijker dan dat van conventioneel isolatiemateriaal. De totale levenscyclus van isolatieplaten op basis van hennepvezel, van oogst tot en met recycling, is ecologisch in balans. Capatect Natuur+ levert zo een aanzienlijke bijdrage aan onze CO2-reductie.

Aangenaam wonen

Een gebouw dat geïsoleerd is met Capatect Natuur+ heeft iets extra’s. In combinatie met een sterk doorlaatbare systeembouw zorgt hennep als isolatiemateriaal voor een aangenaam binnenklimaat. Een plek waarin je je graag terugtrekt, het hele jaar door.

In onze drukke samenleving is geluid steeds vaker en op steeds meer plaatsen nadrukkelijk aanwezig. Wonen in een rustige, geluidarme omgeving is wel zo prettig. Wanden die geïsoleerd zijn met Capatect Natuur+ kunnen het geluidsniveau dat van buiten doordringt met bijna de helft verminderen. Zo zorgt Capatect Natuur+ voor rust, een goed gesprek en meer concentratie. Er zijn metingen gedaan met een wandconstructie met een 20 cm dikke isolatie van hennep, die daarbij werd vergeleken met een gepleisterde muur van baksteen. Het niveau van het van buiten komende geluid bleek met maar liefst 43% te zijn verminderd!

Volledig te recyclen

Voor de productie van grondstoffen voor conventioneel isolatiemateriaal is relatief veel fossiele energie nodig, maar voor het verbouwen van hennep is de warmte van de zon voldoende. Zelfs mest en bestrijdingsmiddelen zijn overbodig.

Hennep groeit snel en neemt meer CO2 op dan de meeste boomsoorten. Na gebruik is het isolatiemateriaal bovendien volledig te recyclen. Capatect Natuur+ is buiten Nederland al enige tijd verkrijgbaar. In Oostenrijk is het product onderscheiden met de Klimaschutzpreis en het Umweltzeichen.

  • Natuurlijk isolatiemateriaal
  • Milieuvriendelijk productieproces
  • Bespaart energie
  • Positieve CO2-balans

Met Capatect Natuur+ voegt u de ontbrekende schakel toe aan slim, verantwoord en duurzaam bouwen.

Kijk op www.caparol.nl voor meer informatie over onze andere duurzame oplossingen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie