Met World of Oxygen zet Duco belang van Indoor Air Quality in de kijker

‘World of Oxygen – A story about Indoor Air Quality’ is de titel van de verrassende bedrijfsfilm van Duco Ventilation & Sun Control

Het blijft niet alleen bij de lancering hiervan, want samen met deze bedrijfsfilm komt Duco ook op de proppen met een gloednieuwe website waar je tot Emma’s wereld kunt toetreden: ‘Welcome to my World of Oxygen’.

De laatste maanden staat het klimaat volop in de belangstelling; zowel in de geschreven en gesproken media als tijdens gesprekken aan de eettafel thuis of op school. Daardoor kan het binnenklimaat wel eens naar de achtergrond verdwijnen. Helemaal onterecht aldus Duco, zeker als je weet dat je 9 keer meer tijd binnen spendeert dan buiten.

De kersverse belevingsfilm heeft dan ook een duidelijke boodschap: sta stil bij jouw manier van leven binnenshuis en breng je tijd door in ruimtes die ademen door middel van kwaliteitsvolle ventilatie- en zonweringsystemen.

Emma’s World of Oxygen

Het verhaal wordt verteld vanuit de ogen van de kleine Emma, een meisje dat net zoals alle kinderen behoort tot de generatie die grotendeels binnen 4 muren doorbrengt.

Niets mis mee, zou je denken. Maar als je weet dat de binnenlucht tot 5 keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht, wordt het tijd om aan de alarmbel te trekken. Duco wil dat mensen meer en meer stilstaan bij het belang van een gezond binnenklimaat, maar vooral dat ze hun verantwoordelijkheid nemen.

De positieve effecten van frisse lucht zijn eindeloos, maar de negatieve gevolgen van ongezonde, muffe binnenlucht zijn dat jammer genoeg ook. Denk maar aan vermoeidheid, verminderde productiviteit, allergieën, groter risico op astma.

Het waarom

Sinds 1991 zet Duco de bewoner in al z’n ontwikkelingen op vlak van ventilatie- en zonweringsystemen centraal. Duco: Ons DNA bestaat eruit om bij elke ontwikkeling rekening te houden met de pijlers ‘gezondheid’, ‘energiezuinigheid’ en ‘comfort’. Op die manier creëer je voor elke bewoner een optimaal binnenklimaat. En net dat is onze missie.

Daarnaast is Duco al een tijd bezig aan een internationale opmars. Het was daarom meer dan ooit tijd om Duco’s visie duidelijk in de kijker te zetten. En hoe kun je dat beter dan met een bedrijfsfilm.

Bezoek www.worldofoxygen.com/nl, betreed de ‘World of Oxygen’ en ontdek het verhaal van Emma: ‘A story about indoor air quality’. Een nieuwe wereld gaat ongetwijfeld voor je open.

« Nieuws overzicht