Sneldrogend en krimparm Eurocol 924 Europlan Hybrid voor elke vloer

Forbo Eurocol introduceert egalisatie voor zand-cement én anhydriet

Er zijn egaliseermiddelen op de markt voor cementgebonden dekvloeren en voor (gipsgebonden) anhydrietvloeren. Logisch, want beide typen afwerkvloeren worden op grote schaal toegepast.

Vaak komen cementgebonden en gipsgebonden dekvloeren in combinatie op één project voor en dat is soms lastig. Enerzijds door de verschillen in droogtijd en anderzijds door het feit dat je dan verschillende egalisatiemiddelen nodig hebt. Dit laatste behoort nu tot het verleden, met de 924 Europlan Hybrid van Forbo Eurocol. Een krachtige egalisatie voor zowel gips als cement.

Het beste van beide

924 Europlan Hybrid heeft het beste van twee productsoorten in zich verenigd. Het egaliseermiddel is snelafbindend en biedt de snelle droging van een cementgebonden egalisatie en heeft de krimparme eigenschappen van een gipsgebonden egalisatie.

Prettig voor de verwerker op een project waar verschillende vloervlakken worden toegepast, met zowel zand-cement- als anhydrietdekvloeren. Het zogeheten ettringiet - volumevergroting bij vochtinwerking en verlies van hechtsterkte - krijgt met 924 Europlan Hybrid geen kans. De verwerker kan dus het gehele vloeroppervlak met één product egaliseren.

Hoge druksterkte

Daarnaast beschikt dit nieuwe egaliseermiddel van Forbo Eurocol over nog meer sterke eigenschappen. Dankzij zijn hoge druksterkte van 50N/mm² kan de 924 Europlan Hybrid uitstekend worden toegepast in combinatie met een Eurocol-designvloer zoals BetonDesign, LiquidDesign en MultiTerrazzo.

Een ander voordeel is de snelle droging. Bij een laagdikte tot 5 mm kan de egalisatie al na 6 uur worden afgewerkt met elk type vloerbedekking. Aan het eind van de dag egaliseren, betekent dus de volgende ochtend verder afwerken.

Voor elke vloer

Bij twijfel over het type ondervloer, bijvoorbeeld op een renovatieproject, speelt de verwerker met 924 Europlan Hybrid altijd op safe. Dat geldt overigens niet alleen voor cementgebonden of anhydriet, want ook op gietasfalt (tot 5 mm laagdikte), magnesiet, houtgraniet, spaanplaat of bestaand tegelwerk kan deze egalisatie probleemloos worden toegepast. Dit betekent zorgeloos egaliseren op vrijwel elke ondervloer en tijdwinst voor de verwerker.

924 Europlan Hybrid

924 Europlan Hybrid is geschikt voor cement- en gipsgebonden dekvloeren en voor vrijwel alle andersoortige vloeren en is ook geschikt in combinatie met vloerverwarming. 924 is verpompbaar, stofarm, zeer emissiearm en voldoet aan het Emicode EC 1PLUS logo. De egalisatie is toepasbaar in laagdikten tot 10 mm, heeft een hoge druksterkte en is bestand tegen rollend (zit)meubilair.

Productinformatie

Meer over 924 Europlan Hybrid vindt u op: www.forbo.com/eurocol/nl-nl/924-europlan-hybrid/e48iyp.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie