Massief hout maakt productiever en gelukkiger

Gezond gebouw? Derako massief houten wand-, plafond- en gevelsystemen!

De Derako massief houten wand-, plafond- en gevelsystemen worden toegepast in zeer uiteenlopende toepassingen zoals kantooromgevingen, ziekenhuizen, winkelcentra, luchthavens en scholen.

Niet alleen zijn de systemen uiterst duurzaam met C2C Silver certificering en bijdrages aan BREEAM en LEED, ook leveren ze een grote bijdrage aan het welzijn van de mensen in de ruimte. Dit leidt indirect tot een hogere productiviteit en kostenbesparing.

Uit onderzoek blijkt dat bij veel vormen van bedrijfsvoering de kosten voor 90% bestaan uit personeelskosten [bron: World Green Building Council; Health, Wellbeing & Productivity in Offices (2014)]. Vanzelfsprekend is het dus zeer belangrijk om deze factor de nodige aandacht te geven en te zorgen voor een omgeving waarin het personeel optimaal functioneert en zich prettig voelt.

'Gezonde' gebouwen leiden tot meer productiviteit

Er is vanuit meerdere onderzoeken al veel over geschreven; 'gezonde' gebouwen leiden tot meer productiviteit. Hierbij kan gedacht worden aan het creëren van schonere lucht, met een goede ventilatie en bouwmaterialen, zoals massief hout, die zorgen voor een lage VOC uitstoot.

Echter, hout kan ook in de afwerking, met zijn uitstraling, een gebouw 'gezonder' maken. Zo is het bewezen dat het zichtbaar aanwezig zijn van hout voor lagere stress niveaus en een verbeterde concentratie zorgt, waardoor zowel werk-, herstel- en leerprestaties worden verhoogd.

Optimale akoestiek

Misschien herkent u het wel: u kunt zich in openbare ruimte of kantooromgeving soms slecht verstaanbaar maken of niet geconcentreerd uw activiteiten uitvoeren. Een hol klinkende ruimte met een grote nagalmtijd kan als zeer onprettig worden ervaren. Men zal deze ruimte gaan mijden of is aan het eind van de dag extra vermoeid, wat de gezondheid kan beïnvloeden.

De systemen van Derako zorgen niet alleen voor prettige visuele beleving maar verbeteren ook de akoestiek. Massief hout is van nature een geluiddempend materiaal. Maar door de open structuur van het grill en het lineair systeem en de toevoeging van vezelvlies, kunnen de akoestische eigenschappen nog verder worden verbeterd. Hiermee kan het Derako systeem optimaal worden afgestemd op de ruimte en wordt het verblijf veel aangenamer.

Prachtig praktijkvoorbeeld

Het Kuehne + Nagel kantoor in Veghel, waarbij op meerdere plaatsen een Derako massief houten wandsysteem door Verschuren Interieurbouw is geïnstalleerd, is een prachtig voorbeeld van hoe hout de beleving in een werkomgeving bevordert. Het gehele project omvat 268 m2 lineair wandsysteem en is uitgevoerd in Amerikaans Rood eiken. Deze zeer elegante houtsoort sluit mooi aan bij de overige elementen in het moderne interieur.

Ter verbetering van de akoestiek is er, in zwart en grijs uitgevoerd, vezelvlies toegepast waarmee de ruimtes prettiger aanvoelen.

Derako voor uw project?

De Derako systemen zijn projectoplossingen op maat waarbij het ontwerp van de architect leidend is. Naast maatwerk heeft Derako ook standaardproducten om zo voor elke ruimte, behoefte en budget een massief houten oplossing te bieden. De Derako adviseurs informeren u graag verder.

Foto's: Markesteijn fotografie
« Nieuws overzicht