Voorgeïsoleerde systemen RAUTHERMEX en RAUVITHERM combineren beperkte energieverliezen combineren met optimale functionaliteit

Nu verduurzaming wereldwijd steeds een belangrijker thema wordt, groeit de vraag naar hoogwaardige terreinleidingsystemen die de uitstoot van CO2 minimaliseren.

Beperkte energieverliezen combineren met optimale functionaliteit, dat is de kern van de voorgeïsoleerde systemen RAUTHERMEX en RAUVITHERM van REHAU.

 

Multi-inzetbaar

De titel zegt het eigenlijk al, leidingsystemen van REHAU bieden een groot scala aan (ondergrondse) toepassingsmogelijkheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de verdeling van aardwarmte, koeltechnieken, drink- en warmwater installaties en stadsverwarming.

Maar ook kunnen de leidingsystemen gebruikt worden voor biogas, land- en tuinbouw installaties.

 

RAUTHERMEX – absoluut meer warmte

Ze zijn robuust, makkelijk te verleggen en staan garant voor een hoge energie-efficiëntie. RAUTHERMEX buizen maken gebruik van hoogwaardig PU-schuim en innovatieve producteigenschappen waarmee het leidingsysteem zorgt voor een hoge warmte-isolatie met slechts minimaal warmteverlies.

 

RAUTHERMEX buizen worden geleverd in twee uitvoeringen met beide een verschillende wanddikte, SDR 11 en SDR 7.4.

De SDR 11 buis is voorzien van een zuurstofdichte laag en wordt voornamelijk toegepast in verwarmings- en koelingsinstallaties, SDR 7.4 buizen worden hoofdzakelijk gebruikt voor drinkwaterinstallaties.

 

RAUVITHERM – flexibel, efficiënt, betrouwbaar

RAUVITHERM terreinleidingen zijn buitengewoon flexibel waardoor ze makkelijk te verleggen zijn. Naast het installatiegemak zijn de buizen ook meerlaags opgebouwd waardoor het leidingsysteem een hoge warmte-isolatie biedt.

De isolatie van RAUVITHERM bestaat uit vernette PE-schuimplaten.

 

Kwaliteit op maat

RAUTHERMEX en RAUVITHERM buizen worden geleverd in 2 uitvoeringen, uitvoering 1 (UNO) welke bestaat uit één mediumbuis, en uitvoering 2 (DUO) bestaande uit twee mediumbuizen.

De buizen van beide systemen zijn gemaakt van PE-Xa materiaal, en worden voorzien van een waterdichte buitenmantel.

PE-Xa buizen - vervaardigd uit onder hoge druk vernet polyethyleen - zijn geschikt voor temperaturen tot 95°, zijn corrosiebestendig, en maken gebruik van een simpele, betrouwbare schuifhulsverbindingstechniek waardoor er nagenoeg geen vernauwingen ontstaan.

De buizen van REHAU worden geleverd in de door u gewenste rollengte. Door de rol niet in standaardlengtes van bijv. 100 meter te leveren, maar deze aan te passen aan uw wensen hoeft u nooit meer buis weg te gooien.

Zo gaan kostenbesparing en duurzaamheid hand in hand.

 

Meer weten over onze innovatieve terreinleidingsystemen?

Ga naar www.rehau.com/nl-nl/blokverwarming.