IDIS DirectIP™ protocol ontzorgt: veilig en beheersbaar

Wanneer een organisatie een videobeheersysteem (VMS) met bijvoorbeeld 300 IP-camera’s implementeert, dan betekent dit dat het installatieprogramma ongeveer 300 IP-adressen, 300 MAC-adressen en 300 inloggegevens voor elk IP-apparaat moet beheren.

Dit zorgt voor een hoge mate van complexiteit, niet alleen tijdens de installatie maar gedurende de gehele levenscyclus van het systeem.

 

IDIS DirectIP™ protocol ontzorgt; veilig en beheersbaar

IDIS ontwikkelde een uniek protocol om deze complexiteit weg te nemen: IDIS DirectIP™. De ontwikkeling van dit protocol is gebaseerd op netwerkveiligheid en beheersbaarheid. IDIS DirectIP™ biedt daardoor echte plug and play en volledige ontzorging.

 

Beheersbare complexiteit

De registratie (het koppelen) van IDIS IP-camera's en netwerkvideorecorders (NVR's) gebeurt automatisch, zoals een Bluetooth-headset die is gekoppeld aan een mobiele telefoon. Met deze aanpak zorgt IDIS ervoor dat de netwerkcomplexiteit, direct vanaf de implementatie, beheersbaar is. Het risico van menselijk falen wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Een gebruiker hoeft slechts één IP-apparaat te beheren; de netwerkvideorecorder (NVR). Bij IDIS noemen we dit 'beheersbare complexiteit'.

 

Betrouwbaar videobewijs

IDIS maakt gebruik van een eigen algoritme voor integriteitscontrole, IDIS Chained Fingerprint genaamd. Alle opeenvolgende beelden zijn verbonden met een unieke fingerprint. Wanneer de opgeslagen beelden worden geëxporteerd en de koppeling met de unieke fingerprint is verbroken, dan betekent dit dat de afbeeldingen mogelijk zijn gemanipuleerd.

 

De ‘chained fingerprint’ is ongelooflijk belangrijk in termen van bewijsmateriaal aangezien videobeelden vaak door rechtbanken worden afgewezen omdat knoeien niet kan worden uitgesloten. Bovendien worden IDIS-videostreams beschermd door de cryptografische protocollen van Secure Sockets Layer (SSL) bij communicatie via een netwerk, waardoor ze moeilijk te manipuleren of te wijzigen zijn.

 

Meer info over het wegnemen van de complexiteit van de netwerkbeveiliging van uw camerabeheersysteem zonder daarbij in te leveren op betrouwbaarheid en integriteit? Vraag naar IDIS DirectIP™. It’s not the same. It’s IDIS.

 

Meer info:

IDIS Nederland BV
(0162) 38 72 47
sales@bnl.idisglobal.com
www.idisglobal.solutions