Nieuwe ITS gecertificeerde trapleuninghouders zorgen voor toegankelijkheid en betere grip

Hermeta’s trapleuninghouders voldoen aan alle wensen van de markt

Voor velen is een trap een functioneel onderdeel van het huis, terwijl het juist ook een eyecatcher kan zijn. Voor Hermeta geldt dat een trap bruikbaar en functioneel is voor iedereen: kinderen, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking.

Daarom zijn Hermeta’s trapleuninghouders verkrijgbaar in verschillende kleuren, uitvoeringen en met verschillende gebruikscertificaten om aan alle wensen én alle mensen van de markt te voldoen.

ITS gecertificeerde trapleuninghouders

Hermeta heeft de afgelopen tijd haar assortiment trapleuninghouders uitgebreid. Deze nieuwe trapleuninghouders zijn ITS gecertificeerd. ITS staat voor Integrale Toegankelijkheid Standaard.

Door de bredere steun van de trapleuninghouder is de afstand tussen de muur en de trapleuninghouder verder dan bij een normale trapleuninghouder. Er is hierbij extra rekening gehouden met de ruimte die nodig is voor de hand en vingers van een bewoner om een stevige grip rondom de trapleuninghouder te kunnen creëren.

Hierdoor hoeft de gebruiker de trapleuning niet los te laten zodra de trapleuninghouder bereikt wordt, waardoor de bewoner constante steun heeft aan de trapleuning. Daarnaast kan de bewoner de trapleuning gemakkelijk vastpakken zonder zich te bezeren vanwege de grotere afstand van de muur. Dit betekent dat Hermeta’s trapleuninghouder gebruikt kan worden in een levensloopbestendig gebouw.

Levensloopbestendige collectie

De nieuwe trapleuninghouders vallen onder het label Hermeta Life. Onder dit label worden producten uitgebracht die bijdragen aan de gezondheid, veiligheid en toegankelijkheid voor de mens in zijn omgeving. Andere Life producten zijn onder andere de Life care grepen, die meer grip geven in sanitaire ruimtes, en Life hooks, die staande kapstokken bruikbaar maken voor rolstoelgebruikers.

De nieuwe serie ITS gecertificeerde trapleuninghouders zijn overeenkomstig met het VN-verdrag voor de rechten van de gehandicapte mens geproduceerd. Het doel van dit verdrag is een maatschappij creëren waarin mensen met een beperking op een volwaardige manier aan de samenleving kunnen deelnemen.

TÜV kwaliteitsnormen

Een groot gedeelte van Hermeta’s trapleuninghouders zijn TÜV gecertificeerd. Veel klanten, zowel nationaal als internationaal, hechten waarde aan producten die TÜV gecertificeerd zijn. Dit maakt dat de trapleuninghouders een internationaal erkende standaard van kwaliteit en veiligheid waarborgen. Daarnaast zijn de nieuwe leuninghouders tevens vervaardigd van minimaal 75% gerecycled aluminium.

Kleurendesigns

Hermeta heeft het kleurendesign van de trapleuninghouders aangepast aan de trendkleur van dit moment: Zwart. Dit betekent dat al het bouw- en meubelbeslag in een woon- en werkomgeving, inclusief de trapleuninghouder, op elaar afgestemd kan worden en één geheel vormt. Naast de kleur zwart zijn de trapleuninghouders ook beschikbaar in naturel en naturel mat.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie