Projectuitwerking Banketbakker Philippe – Phideca

Banketbakker Phideca, of ook wel bakker Philippe heeft in 20 jaar tijd verschillende verbouwingen achter de rug.

In een bakkerij is voldoende daglicht van groot belang, vooral op de werkbank. Vandaar dat daglicht in de meest recente verbouwing een grote rol heeft gespeeld.

 

Vraagstuk

Eigenaar Kristof Van Haecke legt uit wat voor hem het vraagstuk was. "Een gedeelte van de bakkerij werd opnieuw gebouwd. In dat specifieke gedeelte was nauwelijks lichtinval, mede omdat het een moeilijke plaats is om daglicht te krijgen. Het stoorde me dat de TL-verlichting altijd aanstond.

Ik kon niet meer meeleven met het ritme van dag en nacht. Het menselijk bioritme werkt immers op basis van daglicht. Ik hecht veel belang aan daglicht op de werkvloer. Vandaar dat ik op zoek ging naar een oplossing om voldoende licht naar binnen te halen."

 

Oplossing

Kristof: "Als eerste heb ik enkele klanten en projecten bezocht waarin Solatubes zijn toegepast. Ik was gelijk verkocht dankzij het resultaat. Daarom heb ik 7 Solatubes met een diameter van Ø 53 cm aangeschaft met een zeer mooie plafondafwerking. Het systeem past perfect in ons systeemplafond van 60 x 60 cm en is netjes in het plafond geïnstalleerd."

 

Ervaringsverhaal

Eigenaar Kristof: "Solatube is er goed in geslaagd om licht optimaal naar binnen te brengen. Nu weet ik tenminste weer wat voor weer het buiten is. Ik ben zeer tevreden en ben ervan overtuigd dat ik in mijn situatie geen betere oplossing had kunnen wensen!"