Dodelijke rook maakt meer slachtoffers dan eigenlijke brand!

Staalkozijn speelt in op huidige normen

Dat rook meer slachtoffers maakt dan de daadwerkelijke brand, is inmiddels bewezen. De nieuwe normen gaan daarom dieper in op de werkelijke luchtdichte afsluiting van de systemen. Dit in tegenstellig tot de huidige normen.

Norm

De Europese NEN 1634-3 norm zegt iets over de maximaal toelaatbare luchtlekkage bij omgevingstempratuur (Sa) en een verhoogde temperatuur van 200 graden boven de omgevingstemperatuur (S200). De lekkage wordt daarnaast bij verschillende drukken beproefd zodat ook bij een brand ontstane drukverschillen opgevangen kunnen worden. Heel anders dus dan ‘rookwering = 1,5x brandwering’.

Rookwering

Staalkozijn Nederland heeft de kozijnsystemen volgens de NEN EN 1634-3 op rookwerendheid getest. Zowel enkele als dubbele deuren zijn zowel op de Sa- als S200-eis zeer positief beproefd. Op alle vlakken is ruimschoots aan de eis voldaan, veelal zelfs met overwaarde. De volgende systemen zijn beschikbaar:

De volgende systemen zijn beschikbaar:

  • enkele deur
  • dubbele deur, beiden gecombineerd met:
  • bovenlicht
  • zijlicht
  • spiegelstuk.
Combinaties

Een rookwerend systeem kan worden gecombineerd met andere functionele eisen, zoals:

  • brandwerendheid van 20 t/m 120 minuten
  • geluidwering t/m 47 dB (Rw,p)
  • inbraakwering t/m WK3.

Vraag de specialisten naar de combinatie mogelijkheden!

Kant en klaar product

Wanneer kozijn en deur helemaal op elkaar afgestemd zijn, kan de deur af fabriek pas- en armgeschaafd worden. Daarbij kunnen alle randbewerkingen voor bijvoorbeeld sloten, scharnieren, en valdorpels, direct in de fabriek worden aangebracht.

Hierdoor is het zelfs mogelijk om na deze bewerkingen de kanten te lakken. Een onderkant lakken kan een belangrijk onderdeel van het behoud van de deur zijn, aangezien de omstandigheden op de bouw niet altijd even gunstig zijn.

Bij kunststof kanten heeft de afstemming van beide producten nog meer voordelen aangezien deze kant en klare kanten op het werk nagenoeg niet te bewerken zijn. Het voor- en afgewerkt aanleveren zorgt in elk geval tijdwinst in een meestal hectische en kritische periode op de bouwplaats.

Staalkozijn Nederland heeft ook de oplossing voor úw project, neem gerust vrijblijvend contact op.

Staalkozijn Nederland bv
(054) 351 95 66
www.staalkozijn.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie