‘Onzichtbare’ uitzetramen en (glas)lamellen bieden brandveiligheid, comfort en energiebesparing

Brandveilig en esthetisch comfort gaan hand in hand

Esthetische, energiezuinige uitzetramen en (glas)lamellen van Kingspan Light + air zorgen zowel voor brandveiligheid als voor een prettig binnenklimaat.

De Lumera en Ventria uitzetramen al dan niet uitgevoerd met BIPV, of de uiterst transparante, structureel uitgevoerde Estra glaslamellen zijn slechts enkele voorbeelden. Systemen toegepast in bijvoorbeeld Hotel Jakarta, De Goede Doelen en Erasmus MC.

Twee/drie vliegen in één klap

Rook- en warmteafvoer (RWA) installaties zorgen in geval van brand voor de afvoer van rook en warme lucht waardoor veilige vluchtwegen worden gecreëerd. Dezelfde systemen zorgen tevens dagelijks voor een prettig binnenklimaat én dragen bij aan energiezuinige gebouwen. Twee (of soms zelfs drie) vliegen in één klap dus. Een aantal voorbeelden hieronder.

Structureel uitzetraam voor free form gebouwen

Het architectonische Lumera uitzetraam van Kingspan Light + air is ideaal voor integratie in structurele glasdaken. Kenmerken: structurele beglazing, verborgen bediening, energiebesparend, free form, EN 12101-2. Bij Changi Airport in Singapore werden onlangs 105 Lumera uitzetramen toegepast in de indrukende glasconstructie van het Jewel complex.

BIPV in uitzetramen

Het thermisch gescheiden (brand)ventilatieraam, genaamd Ventria, werd onlangs op uiterst duurzame én esthetische wijze voor ventilatie toegepast bij hotel Jakarta in Amsterdam. Hierin is, net als in het door Kingspan Light + Air gerealiseerde glasdak, BIPV geïntegreerd. Enerzijds om het BREAAM-Excellent-certificaat te behalen en anderzijds om ervoor te zorgen dat er niet te veel daglicht op de subtropische planten van de binnentuin komt. De BIPV heeft hier dus ook een lichtwerende functie.

Glaslamellen voor luchttoevoer

In het kader van de brandveiligheid realiseerde Kingspan Light + Air bij hotel Jakarta eveneens een gecertificeerde rook- en warmteafvoerinstallatie (RWA-installatie). De Estra Top lamellen in de gevel zorgen voor luchttoevoer. De Estra is een lichtdoorlatend louvresysteem dat verticaal wordt toegepast. De Estra heeft thermisch gescheiden profielen en kan onder andere structureel met dubbel of enkel glas worden uitgevoerd.

Meer informatie

Ook over bijvoorbeeld brandwerende glasdaken, bezoek de website van Kingspan Light + Air (voorheen Brakel Atmos).

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie