Hét duurzame alternatief voor een houten gevel

Een houten gevel geeft een gebouw een authentieke en warme uitstraling. Maar de gevel moet wel goed onderhouden worden en de houten gevelplaten verkleuren naar verloop van tijd.

Indien u een gevel heeft die aan hoge brandveiligheidseisen moet voldoen, wordt het bijna onmogelijk om houten gevelbekleding te gebruiken.

 

Liever brandveilig

Om de gevel toch die warme houtuitstraling te geven, kunt u gerust kiezen voor Rockpanel Woods in onze extra brandveilige A2 (FS-Xtra) uitvoering. Indien bevestigd op een aluminium of stalen draagconstructie met blindklinknagels, voldoen al onze A2 (FS-Xtra) platen in combinatie met minerale wol isolatie aan de Europese brandklasse A2-s1,d0.

 

Zeer onderhoudsarm

De Rockpanel Woods gevelplaten vergen weinig tot geen onderhoud, mede dankzij een extra ProtectPlus beschermlaag. Alle Rockpanel Woods panelen hebben standaard een ProtectPlus laag. Zo is je gevel uitermate makkelijk schoon te houden. Door het perfect gladde oppervlak spoelt regenwater normaal vuil weg, waardoor de gevel langer schoon blijft. Daarnaast biedt de beschermlaag extra bescherming tegen UV-licht en graffiti. Graffiti kan eenvoudig verwijderd worden zonder dat er platen vervangen hoeven te worden.

Dit resulteert in lage onderhoudskosten en een gevel die zijn mooie, frisse uitstraling jarenlang behoudt.

 

Natuurlijke uitstraling dankzij slim materiaalgebruik

Rockpanel Woods: project Beukenhof

Ook voor het nieuwbouwproject De Beukenhof in het Brabantse Wijbosch zijn Rockpanel Woods platen gebruikt voor de gevel. De woningen zijn verankerd in de omliggende natuur door slim materiaalgebruik voor gevel en dak.

 

Architect Steven Woudstra: “In deze groene omgeving liggen materialen met een zo natuurlijk mogelijke uitstraling voor de hand. Bijvoorbeeld houten gevelelementen. De kleuren hebben we doorgevoerd, maar met het oog op de doelgroep, viel de houten gevel al gauw af.

Senioren, maar bijvoorbeeld ook jonge gezinnen, willen zich niet bezighouden met schuren en schilderen van een onderhoudsgevoelige gevel, maar genieten van hun vrije tijd.”

Rockpanel Woods: project Beukenhof Rockpanel Woods: project Beukenhof Rockpanel Woods: project Beukenhof
Uitstraling van hout maar net zo duurzaam als steen

De gevel is daarom opgetrokken uit roodbruin gebakken steen, afgewerkt met Rockpanel Woods panelen. Deze panelen hebben dezelfde warme uitstraling van hout, maar zijn net zo duurzaam als steen. De platen worden bovendien geleverd met een zelfreinigende coating, zodat ze hun kleur en frisse uiterlijk jarenlang behouden. Al met al een gevel waar de bewoners qua onderhoud nauwelijks naar om hoeven te kijken.

 

Meer weten over Rockpanel Woods?

Bekijk onze video Brandveiligheid en vraag een gratis monster aan.