Transitie naar gasloos op beurs Duurzaam Verwarmd

Korte samenvatting van in maart gehouden beurs Duurzaam Verwarmd

Bezoekers konden zich op deze beurs laten informeren over de verschillende manieren van duurzaam verwarmen, ventileren en koelen. Ruim 200 gespecialiseerde bedrijven presenteerden hun nieuwe producten.

Ook ventilatiespecialist Duco was aanwezig met een stand in de Expo Haarlemmermeer. Tijdens Duurzaam Verwarmd - die gelijktijdig met de vakbeurs Solar Solutions plaatsvond - legt Duco de focus vrijwel volledig op de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco.

Energie wordt almaar duurder. Duurzaam verwarmen is dus allang geen overbodige luxe meer. Daarbij komt dat Nederland van het gas af moet en dit zorgt voor enorme uitdagingen. De inzet van een warmtepomp is daarbij in de visie van Duco cruciaal.

Talrijke seminars

Naast technische oplossingen en innovaties kregen bezoekers advies en betrouwbare informatie via tientallen seminars en kennissessies. De energiesector heeft de laatste jaren dan ook niet stil gestaan. Ook Duco geeft een infosessie over betreffende woningventilatie met actieve warmteterugwinning.

All-electric, c’est chic

De DucoBox Eco in een all-electric opstelling stond in de schijnwerpers. Hierbij is de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco gekoppeld aan een technisch buffervat van 300 liter. Beide vormen een perfecte match met de woning van de toekomst. Het vat bevat 2 elektrische weerstanden die wisselend van elkaar geschakeld kunnen worden. De sturingsmodule schakelt de elektrische elementen in op het moment dat de ventilatiewarmtepomp met binnen- en buitenlucht het vat niet langer op temperatuur kan houden.

Actieve warmteterugwinning

De DucoBox Eco kan kleine of goed geïsoleerde woningen met een maximale warmtelast van 5 kW comfortabel verwarmen en zelfs warm tapwater bereiden voor douche en bad. Zodoende is een cv-ketel is niet meer nodig. De ventilatiewarmtepomp ventileert op natuurlijke wijze en compenseert de verder benodigde energie met verse buitenlucht. Op die manier gaat maximale aandacht uit naar de gezondheid en het comfort van de bewoner met een knipoog naar het milieu.

In 2018 kozen al heel wat mensen voor vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. Logisch, want een warmtepomp werkt extreem zuinig wanneer de afgiftetemperatuur van het water zo’n 35°C is - en laat dat nu net de gemiddelde temperatuur van vloerverwarming zijn.

DucoBox Eco kan net zoals een cv-ketel uw woning én tapwater verwarmen, maar dan groener.

« Nieuws overzicht