Hoogwaardig isoleren wordt steeds belangrijker

Goede isolatie is de beste manier om het energieverbruik in gebouwen terug te dringen. Door goede isolatie toe te passen is er minder verwarming en koeling nodig.

Daardoor wordt de CO2-uitstoot beperkt en de energierekening verlaagd. Isolatie is ook een hele goede investering. Isolatie gaat immers, in tegenstelling tot installaties, de levensduur van het gebouw mee. Kiest u voor Kooltherm isolatie, dan heeft u niet alleen de voordelen van een van de slankste en best presterende isolatiematerialen, maar ook een hele duurzame isolatieoplossing.

 

Duurzaam isoleren met Kooltherm

Kooltherm is een hardschuimisolatie op basis van resol. Dit wordt verkregen door transformatie van bakeliet en onderscheidt zich door zijn duurzaamheid. Dat wordt ook onderschreven door zowel nationale als internationale erkenningen op het gebied van duurzaamheid. Zo beschikken diverse Kooltherm producten over een DUBOkeur. Alleen de meest milieuvriendelijke producten binnen een bepaalde toepassing krijgen dit keurmerk. Recent heeft ook onze nieuwste Kooltherm K108 Spouwplaat het DUBOkeur verkregen.

 

Meer dan duurzaam

Isoleren met Kooltherm isolatie is niet alleen een duurzame keuze. Het biedt ook vele andere voordelen. Door de hoge isolatiewaarde kunnen constructies slanker uitgevoerd worden, waardoor meer daglicht kan toetreden. Dit speelt een belangrijk rol in het welzijn van mensen. Natuurlijk daglicht stimuleert de aanmaak van vitamines en zorgt voor een fit en goed gevoel. Door de toepassing van Kooltherm isolatie kan tot wel 15% meer daglicht binnentreden.

Vraag ons daglicht onderzoek aan via kooltherm.nl@kingspan.com.

 

De logische keuze

Naast meer daglicht, wordt door de slankere constructie ook meer binnenruimte gecreëerd. Dit is effectieve binnenruimte en vertegenwoordigt een commerciële waarde. Via www.ruimtewinsttool.nl kunt u uw ruimtewinst én bijbehorende commerciële waarde snel en eenvoudig berekenen of vraag onze whitepaper 'De toegevoegde waarde van slank isoleren' via kooltherm.nl@kingspan.com. Ook voor gasloos bouwen blijkt Kooltherm een zeer goede keus. Onderzoek toont aan dat het ook veel interessanter is om voor hogere isolatiewaardes te kiezen. Hierdoor bouwt u een beter huis met lagere woonlasten. Hoe? Vraag dan onze whitepaper ‘Warmtepomp en isolatie’ aan via kooltherm.nl@kingspan.com.