argenta alu introduceert Invisidoor S

Binnendeuren zonder zichtbare omlijsting, scharnieren en zelfs plinten: het lijkt intussen een vanzelfsprekendheid in strakke en minimalistische interieurs. En daar heeft argenta met het Invisidoor systeem heel wat aan bijgedragen.

Daarmee gaan alle binnendeuren op in de wand, al dan niet met standaardafmetingen. Kamerhoge deuren vormen hierop geen uitzondering. En naast draaideuren, behoren ook pivoterende en schuifdeuren die in de wand verdwijnen tot de mogelijkheden, met als laatste nieuwigheid de Invisidoor S.

 

Vlak in de wand

Het deurblad van de Invisidoor S (met de ‘S’ van ‘Slide’) valt in gesloten stand perfect in hetzelfde vlak van de wand waarin die ingewerkt zit. Zo is de deur volledig onzichtbaar aan één kant van de muur, wat in principe zelfs een handgreep overbodig maakt.

Bij het openen schuift het deurblad weg in de wand: een plaatsbesparende eigenschap die ook alle andere argenta pocketdeuren typeert. Zelfs met een schuifdeur opengeschoven, blijft de volledige wand steeds vrij en wordt de openheid van het interieur volledig gerespecteerd. Terwijl je twee ruimtes toch steeds van elkaar kan blijven scheiden. Met de schuifdeur in gesloten positie wordt de gleuf in de muur afgedicht door een bewegend afdekprofiel.

 

Makkelijk te bedienen, demonteren en afstellen

Dit schuifdeursysteem is bruikbaar voor houten schuifdeuren tot 40 kg en is standaard uitgerust met een ‘softclose’ en ‘auto-eject’ systeem voor een makkelijke bediening. Alle onderdelen van het ingewerkte deurbeslag zijn altijd eenvoudig bereikbaar voor demontage en afstelling.

 

argenta Invisidoor S wint iF Design Award 2019

Net gelanceerd heeft de Invisidoor S van argenta intussen al zijn eerste internationale award beet: de iF Design Award. De Invisidoor S imponeerde iF Design Award jury die 67 onafhankelijke experts wereldwijd bestaat, dankzij het technische vernuft en esthetische innovatie.

 

www.argentalu.com