Hunter Douglas Architectural introduceert Tavola™ Baffle plafond

Ultieme vrijheid om een schitterend plafond te creëren

Hunter Douglas Architectural heeft het assortiment plafonds met baffles uitgebreid om te voldoen aan de toenemende vraag naar deze veelzijdige systemen.

Het Tavola™ Baffles assortiment bestaat uit meerdere uitvoeringen die architecten en interieurontwerpers de ultieme vrijheid bieden om een schitterend plafond te creëren in elke ruimte.

Geschikt voor alle bouwsectoren

Hunter Douglas is trots op de plafondprojecten die met het huidige assortiment en samenwerking met architecten tot stand gekomen zijn en verheugd dat dit assortiment nu uitgebreid is met Tavola® baffles. Tavola is robuust en veelzijdig. Daarnaast hebben de baffles uitmuntende akoestische eigenschappen en zijn beschikbaar in een enorm aantal kleuren en afwerkingen. Door al deze toepassingen zijn de baffles zeer geschikt voor vrijwel alle bouwsectoren.

Tavola combineert esthetiek en elegantie

Het systeem is licht in gewicht en beschikbaar in drie designs: Straight, Levels en Divergent die elk beschikbaar zijn in profielbreedtes van 20, 30, 40 en 50 mm, hoogtes van 50 tot 300 mm en lengtes tot 5000 mm. Elk design biedt talloze mogelijkheden om ruimtes een creatieve en unieke look te geven.

  • Tavola Straight is een eenvoudig en gestroomlijnd open lineair design met profielen die in strakke lijnen worden geïnstalleerd voor een elegant resultaat.
  • Tavola Levels biedt ontwerpers de mogelijkheid om reliëf en ritme te creëren door de hoogte van de baffles en de afstand ertussen te variëren.
  • Tavola Divergent is een in het oog springend systeem dat uit niet-parallel lopende en afwisselende baffles bestaat.

Elk Tavola systeem is beschikbaar in een enorm aantal verschillende kleuren, inclusief diverse kleuropties hout-look; en opties in roestvrij staal look, waarmee ontwerpers een speciaal gespecificeerde uitstraling van het plafond kunnen creëren.

Tavola is corrosiebestendig, voldoet aan de Europese brandclassificatie A2 en is eenvoudig te installeren met goede toegang tot het plenum. De baffles hebben ook zeer goede akoestische eigenschappen met veel mogelijkheden in perforatie voor goede geluidsabsorptie.

Net als alle andere producten van Hunter Douglas Architectural, voldoet ook het Tavola™ Baffle systeem aan de strengste milieunormen. Hunter Douglas Architectural streeft bij al haar ontwikkelingen naar de hoogst haalbare milieuvriendelijkheid waarbij certificering van Cradle to Cradle wordt behaald.

Hunter Douglas Architectural

Is toonaangevende producent van architecturale plafondsystemen. Al meer dan 50 jaar ontwikkelt het bedrijf slimme en esthetische oplossingen voor de projectenmarkt om warmte, licht, geluid en energie te kunnen beheersen.

Dat doet Hunter Douglas in samenspraak mét de markt. Uitdagingen en ideeën van architecten en ontwerpers liggen aan de basis van nieuwe producten en diensten. Om die reden is Hunter Douglas ook sponsor van Stichting Archiprix, het collectief van hoger onderwijsinstellingen voor architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur dat jonge talentvolle ontwerpers een (inter)nationaal podium biedt.

De samenwerking met architecten resulteert in inspirerende oplossingen die het verschil maken voor architecten en ontwerpers én voor gebouwgebruikers, overal ter wereld. Zo heeft HeartFelt®, het nieuwe vilten plafondsysteem van Hunter Douglas, de hoogste onderscheiding van de Red Dot Award 2017 in de categorie Product Design gewonnen. De organisatie stelt dat Hunter Douglas met HeartFelt® ‘één van de beste producten van 2017 heeft gemaakt’. Hunter Douglas is actief in meer dan 100 landen en heeft zo’n 20.000 medewerkers in dienst.

Kijk voor meer informatie op www.hunterdouglas.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie