Ecophon lanceert nieuwe akoestische oplossingen voor zwembaden

Veilig en betrouwbaar in een veeleisende omgeving

Binnenzwembaden behoren tot de meest kritieke omgevingen voor bouwmaterialen. Ecophon heeft een serie akoestische oplossingen ontwikkeld die aan alle eisen voldoet.

De akoestiek is in zwembaden vaak verschrikkelijk slecht en daarom is een goede geluidsomgeving juist hier heel belangrijk.

Oplossingen die bestand zijn tegen contact met water

Het nieuwe productgamma voor zwembaden bestaat uit wand-tot-wand geluidsabsorberende plafonds, vrijhangende eilanden, baffles en wandpanelen. Elk product is grondig getest volgens de geldende ISO normen of strenger.

Alle producten, zowel panelen als ophangsysteem zijn gegarandeerd bestand tegen:

  • watercontact - bestand tegen directe waterspetters
  • corrosie - C4 ophangsysteem getest onder zware omstandigheden
  • chloride - getest in omgevingen met een hoog chloridegehalte
  • vocht - ISO geclassificeerd voor relatieve luchtvochtigheid van 95% bij 30°C.
Waterbestendige absorbers

Ecophon heeft twee oppervlaktecoatings ontwikkeld die specifiek voor zwembaden geschikt zijn. Ze zijn waterbestendig en bezitten tegelijkertijd dezelfde akoestische eigenschappen als geluidsabsorberende panelen voor droge omgeving.

Corrosie- en chloridebestendig

Alle Connect™ ophangsystemen en montagetoebehoren voor zwembaden voldoen aan corrosie classificatie C4 overeenkomstig EN 12994-6. Ze voldoen ook aan de eisen voor klasse D van EN 13964. Dit betekent dat ze aanzienlijk zwaardere omstandigheden aankunnen dan een relatieve luchtvochtigheid van 95% bij 30°C.

Voor een gezonde geluidsomgeving

De focus op duurzaamheid is een belangrijk aspect in ons productassortiment. Ecophon panelen dragen positief bij aan het realiseren van een gezond binnenklimaat en door de geringe en transparante milieu footprint helpen ze om de hoogste ambities te bereiken bij groene bouwprojecten.

Wilt u meer weten?

Check onze website voor meer informatie en ontwerpmogelijkheden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie