Akoestische houten wand- en plafondpanelen met nano perforatie

Hunter Douglas introduceert nieuw assortiment wand- en plafondsystemen met unieke nano perforatie

Bij het ontwerp voor nieuwbouw of renovatie zijn wanden en plafonds beeldbepalend. De duurzame houtgefineerde wand- en plafondpanelen voldoen aan de hoogste prestaties en esthetische eisen.

De kern van het paneel bestaat uit MDF engineered solid wood (ESW) met aan de zichtzijde een decoratieve toplaag van houtfineer. Bij de productie van edelfineer wordt het beste deel van de stam spaarzaam gebruikt.

Het plafondsysteem kan eenvoudig worden geïnstalleerd in een T-24 grid. Het wandsysteem wordt met speciale clips op een regelwerk bevestigd. Tevens voldoen de panelen aan de strengste eisen m.b.t. brandveiligheid tot B,s1,d0 en emissies en zijn de panelen na vele jaren gebruik volledig recyclebaar.

Grote ontwerpvrijheid

De houten wand- en plafondpanelen bieden architecten vrijheid van ontwerp:

  • toplaag: keuze uit meer dan 40 fineersoorten.
  • afwerking: kleurbeits/mat of glans lak/RAL kleur.
  • afmetingen: 600 x 600 mm tot 2780 x 1200 mm, andere maten
  • mogelijk afgestemd op het project
  • verdekt, semi-verdekt of zichtbaar systeem
  • perforatie: uitgebreide perforatie mogelijkheden voor juiste akoestische prestatie
  • toepasbaar als wand en plafond.

Spelen met licht

Wanden en plafonds zijn belangrijk voor licht in de ruimte. Lichte houtsoorten reflecteren en verspreiden het licht waardoor energie kan worden bespaard. Donkere houtsoorten absorberen licht wat kan zorgen voor een sfeer van geborgenheid. Moderne verlichtingssystemen zijn makkelijk te integreren. Uitsparingen voor armaturen, sprinklers en speakers kunnen fabrieksmatig worden aangebracht.

Akoestiek

Akoestisch comfort is van grote invloed op de beleving van een ruimte. De gewenste akoestiek wordt bereikt door een combinatie van vlakke panelen voor geluidsreflectie en geperforeerde panelen voor geluidsabsorptie. Bij de geperforeerde panelen zorgt het akoestisch doek voor de transformatie van trilling in warmte energie (het akoestisch principe). Uitblinker is nano-perforatie; een onzichtbare perforatie met zeer hoge akoestische prestaties.

Nano perforatie

De gefineerde panelen kunnen voorzien worden van Nano perforatie. Hierbij wordt het fineer voorzien van talloze microscopische perforaties (Ø 0,5 mm) die de intense perforatie in het kernmateriaal verbergen. Dit maakt het mogelijk hoge akoestische prestaties te bereiken zonder afbreuk te doen aan de esthetische kwaliteit. De panelen zijn aan de achterzijde voorzien van akoestisch vlies. De Nano-geperforeerde panelen hebben een geteste geluidsabsorptie van aw: 0,95 en NRC: 0,90.

« Nieuws overzicht