Gevelproducten van Milin maken duurzaam renoveren mogelijk

De ideale tijd voor renovatie

2018 was weer eens een goed jaar voor de bouw. Na jarenlange omzetdalingen, minder bestedingen en in de ergste gevallen zelfs faillissementen is het nu tijd voor groei. De vooruitzichten voor 2019 zijn positief gesteld en ondanks personeelstekorten en prijsstijgingen van bouwmaterialen, beloven het weer goede jaren voor bouwbedrijven te worden.

De belangrijkste groeisector is de woningbouw waarbij nieuwbouw en renovatie van bestaande woningen de grootste rol innemen.

De reden van de grote rol van renovaties in de cijfers komt door meerdere factoren. Zo zijn heel wat leegstaande bedrijfspanden omgezet in woningen, zijn er veel verhuizingen geweest door koop en verkoop van woningen, zijn woningcorporaties actiever en zijn er extra investeringen gedaan in duurzaamheid waaraan subsidies zijn verbonden die dat erg aantrekkelijk maken.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een veel gebruikt begrip maar wat betekent het nou eigenlijk? Onder duurzaamheid kan je vele producten maar ook diensten hangen. MVO ondernemen, aandacht voor het milieu en klimaat, hergebruiken van grondstoffen en zuinig omgaan met energie kunnen antwoorden zijn op de vraag wat is duurzaamheid.

De Dikke van Dale definieert duurzaamheid als ‘1: lang durend; 2: weinig aan slijtage of bederf onderhevig en 3: het milieu weinig belastend.

Duurzame renovatie binnen handbereik

Duurzaamheid kan eenvoudig vertaald worden naar renovatie van een woning of bedrijfspand. Er zijn meerdere mogelijkheden om het begrip duurzaamheid in je woning te krijgen.

De meest voorkomende duurzame investeringen zijn:

  • isolatie van bestaande constructies
  • gebruik van isolerende materialen als glaswol maar ook dubbel glas
  • energie opwekken
  • energie besparen door duurzame lampen of opwekken met zonnepanelen
  • gebruik van milieuvriendelijke, recyclebare en duurzame producten zoals kunststof.
Voordelen van duurzame renovatie

Niet alleen draag je zo bij aan het minimaliseren van milieuvervuiling maar zorg je er ook voor dat de verkoop van je woning of bedrijfspand sneller verloopt. Duurzame producten zullen zorgen voor een waardestijging van de woning. Hierdoor zullen investeringen zich dubbel en dwars terugbetalen op de lange termijn.

Renoveren om de pakweg 5 jaar is totaal overbodig bij een duurzame renovatie. Duurzame producten hebben een lange levensduur en zullen niet snel gebreken gaan vertonen zoals verkleuringen, scheuren of afbladdering. Schilderen is zelfs verleden tijd.

Duurzame producten van Milin

Milin is al meer dan 15 jaar bezig met het ontwikkelen en leveren van duurzame afbouwproducten. Deze producten lenen zich ideaal voor een duurzame renovatie van woning of bedrijfspand.

Het assortiment bestaat uit producten voor een geheel nieuw gevelbeeld zoals dakranden, gevelbekleding, overstekken en dagkanten maar ook kozijnafwerkingen, terrasplanken, wandbekleding, vloertegels, afwerkprofielen en plafondbekleding zijn bij ons verkrijgbaar als duurzame producten.

Met de producten van Milin kies je voor:

  • 100% recyclebaar
  • milieuvriendelijk
  • natuurlijke uitstraling
  • keurmerk DuBo voor duurzaam bouwen
  • onderhoudsarm
  • bestendig tegen externe invloeden (weer, wind en zonlicht)
  • geen verdere ontbossingen.
Duurzame bedrijfsvoering

Niet alleen onze producten zijn duurzaam. Ook in onze bedrijfsvoering willen wij zo duurzaam mogelijk zijn. Zo hebben wij warmteterugwinsystemen, warmtepompen en milieuvriendelijke vrachtwagens die de duurzame producten op locatie afleveren (zelfs binnen milieuzones). Kortom: ‘Duurzaamheid loopt als een groene draad door onze organisatie’.

Bekijk onze duurzame producten

Benieuwd naar ons duurzame assortiment? Je bent altijd van harte welkom in onze (online) showroom op de Brabanthaven te Nieuwegein. Lukt een bezoekje niet maar toch benieuwd naar ons assortiment? Raadpleeg dan de online catalogus voor ons gehele assortiment.

Al bekend welk product je gaat gebruiken bij je duurzame renovatie? Overtuig jezelf met een gratis kleurmonster dat is aan te vragen op elke specifieke productpagina.

Vragen betreft onze producten?

Je kunt altijd mailen naar info@milin.nl of bellen met (030) 657 90 20. Onze deskundige medewerkers zullen altijd klaar staan om je verder te helpen.

« Nieuws overzicht