Luchtdichte zekerheden dankzij prefab EPDM raammanchetten

Kozijnen eenvoudig, snel en luchtdicht in gevel geplaatst

Om aan de eisen van Luchtdicht Bouwen te voldoen is een goede bouwkundige aansluiting bij kozijnen van groot belang. Tijdens de installatie van de kozijnen is de realisatie van een juiste aansluiting vaak het kritische punt. EPDM biedt hier een helpende hand!

Oplossingen op maat

Om de verbindingen rondom kozijnen eenvoudig, snel en luchtdicht af te sluiten, levert CARLISLE® Construction Materials B.V. prefab HERTALAN® EPDM raammanchetten. Dit zijn prefab manchetten in zogenaamde ‘kadervorm’. De vier hoeken en tussenstukken zijn hierbij als één geheel aan elkaar verbonden. Tijdens het productieproces worden deze verbindingen gerealiseerd met een speciale lastechniek (hotbonding). Dit garandeert een absolute zekerheid tegen lucht- en vochtlekkages.

Het raammanchet wordt om het stelkozijn geplaatst, waardoor deze na installatie luchtdicht kan worden aangesloten in het bouwwerk. Ieder EPDM raammanchet wordt op maat gemaakt en is hierdoor eenvoudig en snel te verwerken.

Kostenbesparend

Zodra het stelkozijn in de timmerfabriek is gefabriceerd, kan het manchet er al omheen bevestigd worden. Nadat het stelkozijn op de bouwplaats is geïnstalleerd, hoeft het EPDM manchet enkel nog te worden afgeseald. Deze snelle en efficiënte manier van verwerking levert een aanzienlijke besparing op manuren en faalkosten.

Producteigenschappen één oogopslag

✓ luchtdichte aansluitingen in een handomdraai

✓ snelle en eenvoudige montage

✓ kwalitatief hoogwaardige vervanger voor traditionele DPC folie

✓ volledig op maat gemaakt.

« Nieuws overzicht