Hermeta’s doorvalbeveiliging voor ramen: functioneel, duurzaam en op maat

‘Vast en zeker’ biedt veiligheid rondom de gevel

Hermeta levert al bijna 100 jaar een breed pakket van bouw-, industrie en interieurgerelateerde producten met als basismateriaal aluminium. Hermeta heeft in haar assortiment ook een doorvalbeveiligingssysteem van aluminium.

Het aantal mensen dat op jaarbasis uit een raam valt is door de overheid als belangrijk agendapunt meegenomen in het Bouwbesluit van 2013. Bij toepassing van glas (vast en draaibaar) in een verticale afscheiding ter plaatse van een niveauverschil van meer dan 1 meter moet een doeltreffende beveiliging tegen doorvallen van personen zijn aangebracht.

Doorvalbeveiligingen in de vorm van stangen die je in of voor een kozijn monteert, worden op verschillende projecten toegepast. Dat is niet alleen woningbouw maar ook utiliteitsbouw en niet alleen bij renovatie of groot onderhoud maar ook bij nieuwbouw.

Hermeta’s oplossing: Vast en Zeker

Naar aanleiding van het Bouwbesluit heeft Hermeta zijn doorvalbeveiliging ‘Vast en Zeker’ ontwikkeld. Deze doorvalbeveiliging is gecertificeerd volgens de Nederlandse norm NEN-EN 1991.1.1. Dat betekent o.a. dat het een stootbelasting op kan vangen met een kinetische energie van 0,5 kNm, wat een vereiste is volgens de NEN 6702 norm. De doorvalbeveiliging van Hermeta is geschikt voor nieuwbouw en bestaande woningen of gebouwen, binnen- en buitengebruik en zowel in de dag als op de dag.

Functionaliteit meets design

De doorvalbeveiliging van Hermeta kan gemakkelijk aangepast worden aan de planning van de bouw. De aluminium kokers, zowel beschikbaar in ovale als vierkante vorm, van de doorvalbeveiliging kunnen op standaardlengtes of speciaal op maat geleverd worden en zijn bovenal gemakkelijk te monteren.

De doorvalbeveiliging wordt geleverd in een aantal standaard kleuren, maar ook andere RAL-kleuren zijn op aanvraag leverbaar. Dit betekent dat de doorvalbeveiliging altijd aangepast kan worden naar de sfeer van het gebouw en dus geen afbraak doet aan de uitstraling.

Duurzame veiligheid

Alle onderdelen van het doorvalbeveiligingssysteem van Hermeta zijn vervaardigd van aluminium. Het systeem is gecertificeerd met het zilveren C2C kenmerk. Dit betekent dat Hermeta’s ‘Vast en Zeker’ doorvalbeveiliging naast veiligheid ook bijdraagt aan de duurzaamheid van gebouwen.

De doorvalbeveiliging van Hermeta is ook opgenomen in Stabu Bouwbreed.

Meer informatie op www.hermeta.nl/doorvalbeveiliging.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie