E-Board gevelisolatiesysteem nu nog ecologischer met ECO-baksteenstrippen

Een isolatiewaarde van 0.031 W/m.K is nu binnen handbereik

Het E-Board® isolatiesysteem maakt het mogelijk om woningen vanaf de buitenkant te isoleren.

Deze innovatieve methode is ontwikkeld door Vandersanden, het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa.

Een isolatiewaarde van 0.031 W/m.K is nu binnen handbereik terwijl de bewoners gewoon in hun huis kunnen blijven.

Ecologische steenstrippen

De E-Board® isolatieplaten worden óp de oorspronkelijke gevel bevestigd. Er zijn dus geen sloopwerkzaamheden nodig. Vervolgens worden steenstrips op de isolatieplaten aangebracht en gevoegd in de gewenste kleur. Het aanzicht van de gevel is alsof er in een ‘handomdraai’ een nieuw huis is neergezet.

De steenstrips kunnen uit het gehele assortiment bakstenen van Vandersanden gekozen worden. Bij dit project is echter gekozen voor het gebruik maken van de innovatieve ECO-baksteenstrippen. Deze unieke ECO-baksteenstrippen gaan een stap verder in efficiëntie dan de bestaande gezaagde steenstrippen. Ze worden niet uit volle stenen verzaagd, maar rechtstreeks in speciale mallen gevormd en gebakken als strip. Daardoor is er nog minder verlies van materiaal, grondstoffen en energie. Met de nieuwe ECO-baksteenstrippen wint men drie keer; ecologisch, esthetisch en financieel.

Duurzame isolatie

Het isolatiepakket wordt bij de kozijnen onzichtbaar afgewerkt met steenstrips in de vorm van een hoek, de zogenaamde hoekstrippen. Vandersanden heeft alle kennis in huis om voor alle situaties de juiste baksteen aan te bieden.

De hoogwaardige malgevormde E-Board® isolatieplaten bestaan uit duurzaam ECO-EPS-HR materiaal in een brede keuze isolatiewaardes. De platen zijn waterafstotend en dampdoorlatend. Alle paneelranden zijn voorzien van een haak-las verbinding om de platen gemakkelijk aan elkaar te koppelen. Bovendien zijn deze naden meteen waterdicht.

Langs de kozijnen en deuropeningen ontstaan vaak koudebruggen. Dit wordt voorkomen door het E-Board® systeem af te dichten met compriband. E-Board® wordt tevens geleverd met speciale koudebrugonderbrekende schroefpluggen.

Behoud straatbeeld

In Eindhoven werd dit blok renovatiewoningen in de woonwijk ‘Het Ven’ voorzien van het E-Board® systeem met de ECO-baksteenstrip Torstein. Deze straat ziet er weer als nieuw uit. De isolatiewaarde voldoet aan de eisen van deze tijd en geeft de bewoners een hoog thermisch comfort. Voor hen was het grote voordeel ook dat zij niet hoefden te verhuizen naar een tijdelijke woning. De gehele renovatie was veel minder ingrijpend omdat het niet nodig was de bestaande gevels te slopen. De isolatie wordt immers aan de buitenzijde van de gevel aangebracht.

E-BOARD isolerende gevelpanelen van Vandersanden

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie