Meldorfer steenstrips toegepast op prefab gevelelement

Steeds veranderende energieafspraken, toenemend personeelstekort, consumenten die hogere eisen stellen…

Onze branche is de laatste jaren onderhevig aan flink wat uitdagingen. De behoefte aan efficiëntie en snelheid groeit, maar mag geen afbreuk doen aan de duurzame doelstellingen.

Meldorfer steenstrips van Caparol worden dan ook steeds vaker als een voor de hand liggende oplossing gezien.

 

Meldorfer steenstrips

Meldorfer steenstrips bieden een scala aan voordelen op het gebied van gevelafwerking. Van uitgebreide designmogelijkheden tot een snel productieproces én een gemakkelijke verwerking. Vooral dat laatste lijkt tegenwoordig steeds interessanter te worden voor opdrachtgever en verwerker.

Doordat de steenstrips licht van gewicht zijn en gelijktijdig aangebracht en gevoegd worden, zijn ze in één arbeidsgang te verwerken. Verder zijn de strips qua uiterlijk niet te onderscheiden van conventionele bakstenen. Dankzij de hoge kwaliteit grondstoffen zijn de steenstrips moeiteloos bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden. Ze zijn in hoge mate schokbestendig en vervuilen nauwelijks. Een duurzame oplossing dus, want gebouwen blijven zo jarenlang in topconditie.

 

Nieuwbouw en renovatie

Met de Meldorfer steenstrips van Caparol kan elke bestaande gevel tot in detail geconstrueerd én gereconstrueerd worden. Perfect voor zowel nieuwbouw als renovatie dus.

Gerjan Teunis, accountmanager en technisch adviseur: “Bij renovatieprojecten willen klanten vaak dat het nieuwe gevelbeeld niet teveel afwijkt van het bestaande. Minerale steenstrips vormen dan de oplossing, omdat we bestaande steensoorten exact kunnen namaken. Formaten, kleurstellingen, metselverbanden, structuur en zelfs de kleur voegmortel: we kunnen alles nauwkeurig aanpassen op de gewenste stijl gevel. Bij nieuwbouwprojecten is voornamelijk de ruime keuzevrijheid in design een groot voordeel. Er is heel veel mogelijk.”

Wat bij zowel nieuwbouw als renovatie een groeiende ontwikkeling is? Meldorfer steenstrips toegepast op prefab gevelelementen. Een ideale combinatie met het oog op duurzaamheid, snelheid en efficiëntie.

 

Prefab gevels

Rob van Kuik, business development manager, heeft de behoefte aan prefab bouwen door de jaren heen zien toenemen. “Door geconditioneerde omstandigheden kan een continue kwaliteit en kwantiteit gewaarborgd worden. Ook het probleem van te weinig handen op de bouw kan gedeeltelijk opgevangen worden. Kortom, er ontstaat een groeiende behoefte aan geprefabriceerd bouwen.”

De voordelen van deze nieuwe manier van bouwen zorgen ervoor dat de vraag op dit moment nog groter is dan het aanbod, maar steeds meer bedrijven zullen zich gaan toeleggen op het vervaardigen van prefab gevels voor de bouw. De Meldorfer steenstrips zijn daarbij ideaal om in te zetten als gevelbekleding. Worden de steenstrips toegepast op een prefab gevelelement, dan kan er in één dag een complete voor- of achtergevel vervangen worden.