Fraaie en veilige afwerking iconisch hotel

Balkons en galerijen Kurhaus krijgen sterrenwaardig uiterlijk

De balkons en galerijen van het Grand Hotel Amrâth Kurhaus waren nodig toe aan een opknapbeurt.

De verouderde afdichting van diverse details liet los en de afwerking was daarnaast glad, wat een groot risico op uitglijden met zich meebracht.

De missie was duidelijk: een sterrenwaardig uiterlijk neerzetten en er tegelijkertijd voor zorgen dat de balkons en galerijen veilig zijn.

Aan de slag met het Triflex BIS-systeem Aquapanel, variant 1

De desbetreffende balkons en galerijen liggen op de bovenste ring van het hotel (ca. 300 m2). Ze dienen dus ook als dak voor de onderliggende ruimtes. Om die ruimtes te beschermen, is het van belang een betrouwbare afdichting te plaatsen.

Om de klus te klaren is er gekozen voor het Triflex BIS-systeem Aquapanel, variant 1. De drukverdeellaag (Aquapanel) van dit systeem bestaat uit een cementgebonden, minerale bouwplaat met een dwarsgroef: perfect voor een goede isolatie en ophoging. Het systeem werkt daarnaast brandvertragend en rookproductie bij brand blijft beperkt. Daarmee voldoet het systeem aan de gestelde eisen voor vluchtwegen op balkons en galerijen.

Naadloos en waterdicht afdichten

Om het Triflex BIS-systeem Aquapanel, variant 1 volledig weersbestendig af te dichten en te beschermen, is het Triflex BTS-P systeem er bovenop geplaatst. Dit systeem wordt vloeibaar aangebracht, zodat details naadloos en duurzaam worden afgedicht. Zo hebben vocht, dioxide en chemicaliën geen schijn van kans om door te dringen.

Om het uiterlijk van de oppervlakten te laten aansluiten bij de esthetiek van het Kurhaus, is het systeem toegepast in fijn kwartszand met de kleurvariatie zwart 1400.

Extra maatregelen

Omdat het om een groot hotel ging waarvan de kamers goed bereikbaar moesten blijven, was de periode om de werkzaamheden uit te voeren kort. Dat was geen enkel probleem: de systemen van Triflex zijn namelijk koud aan te brengen en harden snel uit.

Meer weten?

In de casestudy leest u meer over dit project. Hebt u vragen of wellicht een uitdaging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via (038) 460 20 50 of mail naar info@triflex.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie