Deceuninck ontvangt VinylPlus®-productlabel

Eerste duurzaamheidskeurmerk voor kunststof kozijnen

Deceuninck kondigt met trots aan dat zijn Zendow-gamma het VinylPlus®-productlabel heeft ontvangen. Dat gebeurde na een diepgaande audit uitgevoerd door BRE, een Brits onafhankelijk onderzoeksinstituut.

Het VinylPlus®-label lauwert Deceuninck voor zijn vele initiatieven en jarenlange inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Toekenning

Het VinylPlus-productlabel is het eerste duurzaamheidskeurmerk voor kunststof kozijnen. Het wordt toegekend op basis van volgende strikte criteria:

  • verantwoord aankoopbeleid – de traceerbaarheid van grondstoffen
  • gecontroleerd circulair beheer – verantwoord afvalbeleid en gebruik van gerecyclede materialen
  • organochlorine emissies – de aankoop van kunststof bij erkende leveranciers die voldoen aan het charter van European Council of Vinyl Manufacturers (ECVM)
  • duurzaam gebruik van additieven – loodvrije producten en verantwoord gebruik van cadmium voor een lagere ecologische voetafdruk
  • energie- en klimaatstabiliteit – energie-efficiëntie en het gebruik van hernieuwbare energie.
Francis Van Eeckhout, CEO van Deceuninck

“Het VinylPlus®-productlabel past perfect in onze missie ‘bouwen aan een duurzaam (t)huis’. Ecologie is daarvan één van de drijvende krachten. Het is bovendien een belangrijk argument voor onze klanten: een garantie dat de aangeschafte producten echt duurzaam zijn. Tenslotte bevestigt het ook dat kunststof een duurzaam en toekomstgericht materiaal is voor de bouwsector.”

Brigitte Dero, General Manager VinylPlus®

“De belangrijkste doelstelling van het VinylPlus®-productlabel is bedrijven te helpen de superieure prestaties van hun producten en hun bijdrage tot duurzaamheid en tot een circulaire economie te promoten en aldus de spirit van het VinylPlus®-programma te belichamen.

Door het verkrijgen van het VinylPlus®-label onderscheiden bedrijven zich en maken ze het klanten en voorschrijvers makkelijk om hun kunststof producten te identificeren op grond van hun prestaties op het gebied van duurzaamheid.”

[[{"fid":"240435","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"vinylplus label","field_file_image_title_text[und][0][value]":"vinylplus label","field_caption[und][0][value]":"vinylplus label"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"vinylplus label","field_file_image_title_text[und][0][value]":"vinylplus label","field_caption[und][0][value]":"vinylplus label"}},"attributes":{"alt":"vinylplus label","title":"vinylplus label","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Foto bijschrift: V.l.n.r.: Vincent Stone (VinylPlus), Brigitte Dero (VinylPlus), Margot Lannoo (Deceuninck), Eline Dujardin (Deceuninck), Charlotte Röber (Eppa)

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie